Publiku valis oma lemmikuks järelkäruga Cadillaci

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Ostankino telejaama direktor Mikhail Šubin viib Haapsalust Moskvasse publiku lemmiku karika. Foto Arvo Tarmula

American Beauty Car showl hääletasid külastajad oma lemmikuks Cadillac Eldorado Biarritzi aastast 1957, mille omanik on Ostankino telejaama peadirektor Mikhail Šubin.

Sama auto valis žürii eelmisel aastal parimaks klassikaliseks autoks. Sel aastal aga köitis külastajate tähelepanu ilmselt see, et autoli oli kaasas ka järelkäru, koos väiksema nn mootorrattaga.

Šubin selgitas, et järelkäru on tehtud poolteist aasta tagasi nähtud pildi järgi, millel oli just samasugune auto ja järelkäru kombinatsioon. Väikest sõidukit nimetab ta aga kolmerattaliseks mootorrattaks. Neid hakkas sõjatööstus Saksamaal tootma pärast Teist maailmasõda, kui elu oli vaene ja oli vaja lihtsaid odavaid sõidukeid.

Šubini sõnul on väike sõiduk selle poolest omapärane, et sellega pole võimalik tagasi pöörata. “Kui tahad ümber pöörata, siis tuleb mootor seisma jätta, auto ringi pöörata ja siis sõita,” selgitas ta.

Šubin tegeleb Ameerika autode taastamisega 15 aastat. “See on natuke selline kiriklik asi,” ütles ta ja rääkis, et kunagi Ameerikas pärast rasket operatsiooni narkoosist ärgates vaatas ta televiisorit, kus igalt kanalilt, kuhu ta klõpsas, näidati Ameerika autosid.

Oma sõnul veedab Šubin garaažis iga vaba minuti: “Iga päev küll mitte, seda ei võimalda töö, aga iga nädal kindlasti.” Ta lisas, et tema jaoks on oluline teha asju oma kätega – Ameerika autode puhul on see lihtne, sest nende kohta on väga täpsed juhised.

Kokku on Šubinil nüüdseks viis autot. Publiku lemmikuks valitud Cadillac pole sugugi Šubini lemmikauto oma kollektsioonis. Ta lisas, et Haapsallu tuli ta oma autodega Moskvast Haapsallu maad mööda. Ta lisas, et talle meeldib oma sõprade ringi reisida nii Venemaal kui ka väljaspool. “Suvel sõidame, talvel remondime,” muigas ta.

Fotod Arvo Tarmula

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Arvaja
5 aastat tagasi

Kaire!!Kui loeks teksti uuesti üle enne kui avaldaks??