Galerii: Haapsalu valmistub Ameerika autode näituseks

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 38
Anna Maria ja Enno Võsu jõudsid kolm aastat tagasi juhuslikult Ameerika autode peole, nüüd on ise autoomanikud. Malle-Liisa Raigla

Õhtul algava Ameerika autode peo jaoks käib linnas usin ettevalmistus.

Karja ja Kalda tänava nurgal seisab Ameerika päritolu politseiauto. Korravalvureid seal sees küll ei ole, kuid politseiauto piiras liiklust piisavalt, nii et vanalinna poole sõitsid vaid Ameerika päritolu autod.

Karja tänava kohvikud on vardasse lehvima pannud Ameerika lipud ning Kodanike torni juures pakkisid asju lahti ajutised toidlustustajad.

Ka Krahviaias, kus on Ameerika autode omanikele mõeldud telkimisala, käis vilgas lahtipakkimine. Telklas peatujad panid püsti telke magamiseks, aga ka aiatelke ja laudu-toole, et end telkimisalal mugavamalt tunda. Üks seltskond oli endale suisa tugitooli välja pannud.

Tartust perega siia tulnud Enno ja Anna Maria Võsu, rääkisid, et autopeol on nad kolmandat korda. Esimest korda sattusid vad siia juhuslikult – olid Pärnus puhkamas, aga parajasti ei olnud rannailma. Siis sõitsidki Haapsalu poole edasi, kus oli parajasti American Beauty Car Show.

Sellest ühest korrast said nad nii palju innustust, et on nüüdseks kahe Ameerika päritolu auto omanikud – üks on buss, millega tõid siia vajaliku kraami, teine on punane 1991. aasta Chevrolet Corvette C4.

„See auto sõidab liiga kiiresti,“ ütles perepoeg Joosep vahele.

Enno Võsu sõnul oli auto tehasest välja tulnud hoopis mustana, kuid kui tema selle auto ostis, oli see juba punane. Juurde tuleb ka nende sõber Rait, kes ütleb, et tema 1994. aasta Chevrolet oli alguses olnud hoopis roheline.

Nad kõik tõdevad, et kui muidu eriti Tartust Haapsallu ei satu – koos peatustega võttis sõit neil aega neli tundi –, siis Ameerika autopeo ajal tulevad nad kindlasti Haapsallu. „Siia peab asja olema,“ ütles Võsu.

Lossihoov, kus õhtul on umbes sada autot vaatamiseks, on praegu veel küllaltki tühi, vaid mõni üksik, kuid neid sõidab linnusehoovi üha juurde. Kohe peavärava juures tervitab lossihoovi tulijaid animafilmist „Autod“ lastele tuntud võrratu Hudson Hornet. Kui animafilmis on auto sinine, siis lossihoovi tulnud soomlasele Risto Kangasele kuuluv Hudson on beež.

Ka Rannarootsi keskuse juures on end valmisseadnud monster-autod, millega huvilised saavad lõbusõitu teha.

Autopidu algab täna poole kaheksast õhtul, esinevad ansamblid Köömes, Sick Puppies ja Texas Hippie. Enne südaööd toimub linnas naiste cruising.

Arvo Tarmula fotod

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments