Valitsus ei toetanud abipolitseinike õiguste suurendamist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Valitsus ei toetanud neljapäeval Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) riigikogu fraktsiooni eelnõu, millega partei tahtis abipolitseinike praegusi ülesandeid ja õigusi märkimisväärselt laiendada, muu hulgas laiendada relva kasutamise õigust.

Siseministeerium toetas küll eelnõu eesmärki luua paindlikumad võimalused abipolitseinike kaasamiseks, kuid leidis, et kuna eelnõus on mitmeid põhimõttelisi muudatusi, vajab see laiemat avalikku arutelu ja põhjalikumat analüüsi.

Nii ei toetanud siseministeerium tulirelva ja elektrišokirelva kasutamise õiguste laiendamist. Kui abipolitseiniku ja politseiametniku pädevused ning õigused soovitakse muuta samasugusteks, on vajalik täiendavalt hinnata abipolitseiniku õigusliku staatuse muutmist, seal hulgas kaaluda eri liiki teenistussuhte kasutusele võtmist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments