Läänemaal tegutsevad taktikalise väljaõppe saanud abipolitseinikud

26 aastat abipolitseinikuna tegutsenud Aivar Kaus liitus eriväljaõppe saanud abipolitseinike üksusega. Foto: Lääne prefektuur

26 aastat abipolitseinikuna tegutsenud Aivar Kaus liitus eriväljaõppe saanud abipolitseinike üksusega. Foto: Lääne prefektuur

Lääne prefektuuris alustas tööd eriväljaõppe saanud abipolitseinike üksus, mis vajadusel peab kiiresti reageerima massirahutustele.

Lääne prefektuuri juurde loodi 35liikmeline abipolitseinike taktikaline rühm mullu sügisel, Põhja ja Lõuna prefektuuri juurde juba suvel. Haapsalu abipolitseiniku ja taktikalise üksuse liikme Aivar Kausi sõnul on rühmas küll veel vabu kohti, täpseid numbreid ta aga öelda ei soovinud. Samas on Kausi sõnul Haapsalus üksusega liitunuid olnud päris palju.

Abipolitseinikest taktikalise üksuse loomine oli Lääne prefektuuri operatiivtalituse kiirreageerimise vaneminstruktori Rauno Lensmenti sõnul riigi idee, et ka politseinikel oleks abiväge võtta, nii nagu on sõjalise ohu korral olemas kaitseliit. „Et politseiametil oleks reserve,” ütles Lensment.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
21 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Harald
3 aastat tagasi

Tsiviilühiskonnas on piisavalt speznaži eriväljaõppega mehi, kes on ka suurte lahingkogemustega
Nii, et teoreetiliselt taktikalised ärgu nina liiga püsti ajagu… 🤪

Hea Okkupant
3 aastat tagasi
Reply to  Harald

Divide et Impera.
Enamlased andsid ühiskonna kuritegevus võime teha kurja, hiljem siis nende maha lasti, aga nad sai rahvas jagada ja lämmatama.
Sarnane lugu võib korduda

Georg
3 aastat tagasi

Eesti on demokraatlik riik. Nõus, meie valitsejate otsused ja vahest ka otsustamatus võivad kohati nördimust tekitada ja vahest ka vihastada. Aga siiski on mingid punased jooned paigas ja jõujooned vahetatakse. Võtame viimase valitsuse vahetuse ja eelmise valitsuse moodustamise, kui Ref peale valimiste võitu nina nii püsti ajas, et trepist alla kukkus. Ja küll need valitused vahetuvad veel. Erakondade suur puudus on see, et nad ei tunnista oma vigu. Või siis pigem ei saa seda teha, sest see oleks nõrkuse märk ja vastased ei jätaks seda kasutamata. See kõikide erakondade “ilmeksimatus” ongi üks oluline ühiskonnas trotsi tekitav asjaolu. Jah, ka minus.… Loe rohkem »

H.p
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Just, nagu teiegi ei esinda siin kellegi enamust, niiet ärge kõnelge ka enamuse nimel..

H.p
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Kui ükskord see kunstlikult tekitatud kriis läbi peaks saama/saab, siis on Hilja Peremees, Hilja.. Aga ilmselgelt, mingi hulk valitsusega samastuvaid inimesi sellest aru ei saa/taha saada, oma kitsarinnalisuse ja ahera silmaringi tõttu.

jah
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

sa dzoodz oled veidi lihtsameelne. Enda riigis valitseb kaos, aga sa püüad õigustada ikkagi veel võimu haaranud seltskonda!!! Mõni minister on pidanud lahkuma ilma siiani süüdimõistva otsust saanud, samas kui kadrioru naisterahvas kiidab naerulsui uue valitsuskoosluse heaks, kuigi samamoodi on üks osapooltest kahtluse all, aga see ei loe. Ma ei mõista teie kiidulaulu, kui kõik on tegelikult valesti! Te lihtsalt kardate reaalsust ja siis üritate end rahustada, et kõik on hästi, elame üle.

Valdo
3 aastat tagasi

Fantaasiale palju ruumi ei jää, milleks selline üksus ellu kutsutud Tore, et poisid koolitatud, ei jää rahutuste maha surumisel hätta.
Jõudu meile.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Valdo

Palun-palun

jah
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

mida sa palud hellat. Kui sul ükskord häda käes, mis siis saab. Või sa oled selline tüüp, kes vastavalt olukorrale kaasa noogutab?

H.p
3 aastat tagasi

Lääne prefektuuris alustas tööd eriväljaõppe saanud abipolitseinike üksus, mis vajadusel peab kiiresti reageerima MASSIRAHUTUSTELE, hmm… mida kardetakse ? kui peaks jälle nn. pronksiöö juhtuma siis nende mehikeste jaoks on meil piisavalt ressurssi juba olemas, tekib küsimus MILLE jaoks ? Mille vastu peaks omad kodanikud hakkama protestima.. pikalt ei pea mõtlema ilmselt.

nagu
3 aastat tagasi
Reply to  H.p

vanasti, kes vastu hakkas , see mõisa talli ja vitsad tööle, ori peab kuulekas olema

Tuvisitt
3 aastat tagasi

Mõni jääbki terveks eluks pooletera meheks või abimeheks.

eliit
3 aastat tagasi
Reply to  Tuvisitt

Enamus jääb abimeheks..

Agu
3 aastat tagasi

Toompea rahvas kindlustab endale sooja kohta. Nagu näha on, siis maa on kahte lehte läinud. Olenemata, kes toopeal võimul on, siis õks pool inimestest pole ikka rahul ja see tuleb maha suruda, kui vaja.Aetakse mingit umbluud vaenlaste jms kohta. Vaenlane nr 1 on kaasajal võimuloleva koosluse vastased. Info liikumine on nüüdsel ajal nii kiireks ja avalikuks läinud, et kardavad oma võimu pärast rsk. Vabanduseks tuuakse aprilli mäss päälinnas…hmm mind ajab küll muigama

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

miinustaja, kirjuta palun, kelle vastu nad on mõeldud siis, kui mitte oma rahva?

Miralda
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Milleks, sa ajad ju ikka oma! Sinusugustele seletada on nagu kajakaga malet mängida, s.tub laua täis ja karjub, et miina võõitsin ja miina võõitsin!

H.p
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

Ja teiega (nägite ikka ei kirjutanud Sinusugustele) vaielda on sama mis vasikaga võidujooks…

Agu
3 aastat tagasi
Reply to  Miralda

novot, aga sa ei oska vastata ka ju. Targutad ainult nagu alati. Samamoodi ajad sina oma, kui sul oleks vastus, aga ei ole.

Georg
3 aastat tagasi
Reply to  Agu

Eesti Politsei on Eesti rahva kaitseks.
See on selge, et sõltuvalt võimul olijatest on ka rahuolematuid. Kahte lehte ajavad rahvast poliitikud ja sellised kommentaarid Sinu poolt toodud. Tehakse seda siis enda rumalusest, kellegi tellimusel või tasu saades on eraldi küsimus.
Nii et jäta politsei ja rahvas mängust välja!

H.p
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Teie kommentaare lugedes, pole vaja Ka pikalt mõelda kelle pilli järgi tantsitakse..

Oijah
3 aastat tagasi
Reply to  Georg

Esimest korda loen sellist jaburdust. Eesti Politsei on oma rahva kaitseks! Kuskohast selline hüüdlause on võetud? Tegelikkuses ei ole politsei ülesanne rahvast kaitsta, vaid seaduseandjate poolt kinnitatud reegleid. Nende reeglite täitmise eest peab politsei seisma, nende ülesanne ei ole rahvast kaitsta.