Taebla jaanitulel läks löömaks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Taebla jaanituli. Foto: Kauro Kuik
Taebla jaanituli. Foto: Kauro Kuik

Laupäeval toimunud Taebla jaanitulel muundus lõbus peomeeleolu südaöö paiku vihaks ligimese vastu ja suhteid klaariti rusikatega. Lääne ringkonnaprokuratuur algatas kaks kriminaalmenetlust.

Haapsalu politseijaoskonna piirkonnapolitseinik Vello Vichterpali sõnul pöördus pärast Taebla jaanipidu politsei poole kaks kannatanut, kelle ütluste põhjal alustati uurimist.

„Ühel juhul alustati uurimist teate peale, et seni tuvastamata naisterahvas lõi rusikaga 46-aastast naist, teisel juhul lõi teate kohaselt 29-aastane mees teist sama vana meest,“ selgitas Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Liivi Reinhold. Juhtumite detailid on veel väljaselgitamisel.

Korraldaja Riina Kopti ütles, et jaanitulel käis umbes 1200 inimest. Parkimine oli jaanitulel korraldatud eeskujulikult.

Peoplatsil torkasid silma kanget alkoholi joovad alaealised. Haapsalu noored jõid avalikult haljast viina plasttopsidest. Ühes suuremas ühiselt alkoholi tarbivas alaealiste seltskonnas oli üle kümne inimese. Peoplatsil olid ka Haapsalu jaoskonna politseinikud, ükski joobes alaealine politseile vahele ei jäänud.

Vichterpal meenutas, et ka eelmisel aastal ei möödunud Taebla jaanipidu vahejuhtumiteta ja läks lausa suuremat sorti massikakluseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lugeja
5 aastat tagasi

Tavapärane jaanipäev ju.

Jaan
5 aastat tagasi

Kahju alevi rahvast. Pargiti kuhu juhtub. Vale puha et parkimine korras. Samas kusti ja oksendati ning visati oma pudelid ja taara aeda. Tulevane jaanituli tehtagu uude rajatavasse parki aga mitte inimeste hoovi.

juss
5 aastat tagasi

Taeblas oma kalender? Mul näitab alles 18. kuupäeva!

kuidas sellest aru saada?
5 aastat tagasi

Peoplatsil torkasid silma kanget alkoholi joovad alaealised.- ükski joobes alaealist joobes vahele ei jäänud.
KUMMALINE, kas pole?

Kirk
5 aastat tagasi

viin on “tegija” ikka veel kahjuks. Küladesse tuleks spordiringe luua, nagu poks, maadlus jms alad, treenitud inimene mõtleb teistmoodi ja lootust on, et alkoholi ka enam nii palju ei armasta.

arr
5 aastat tagasi
Reply to  Kirk

Iga maapoe taga tegutseb väike poksi ja tõstering.

2. kodanik
5 aastat tagasi

Tundub, et maksumaksja raha kulutamine on asja ette läinud.