Lääne Elu paberleht teisipäeval, 5. juunil

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu kuursaal laguneb

Haapsalu ühe sümboli, promenaadil asuva kuursaali seisukord on väljast vaadates kehv: värv koorub, postid-sambad mädanevad ja aknaraamides on augud.

Praostkonna laulupäev tõi Nõvale rahu

Laupäeval peeti Nõval EELK Lääne praostkonna koguduste kooride laulupäev, kus esinesid viis koori, kaks ansamblit ja rahvatantsijad.

Okase muuseumi avanäitused nihutavad piire

Silja Saarepuu ja Villu Plingi ühisnäitus „Maal” võib konservatiivset vaatajat isegi šokeerida. Näitusel niidetakse vikatiga nelke, õsutakse sirbiga südameid, värvitakse põldu ja minnakse (ilma põhjata) lodjaga merele.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Murelik Pürjer
5 aastat tagasi

Huvitav, et alles nüüd avastati kuursaali kehv seisund, ehkki maja mädaneb juba aastaid siit-sealt ja seda nähtavalt. Sama nukker lugu on teise Haapsalu sümboliga – jaamahoonega. Lipumastki on juba mõni aeg tagasi jaamahoonel mädanenud aluselt tuulisema ilmaga murdunud ja alla sadanud, rääkimata seintes toimuvast. Kas tõesti peab venitama puithoonete hooldusega sedavõrd pikalt, et midagi päris hullu juhtub? Ei tahaks siinkohal meenutada eraomandis olnud von Döppi ja Lorupi villade saatust, mida kumbagi enam linnapildis pole. Mida kauem ja rohkem venitatakse hooldus- ja remonditöödega, seda kallimaks ja keerukamaks läheb lõppkokkuvõttes hoonete taastamine. Peaks vist igale terve mõistusega inimesele selge olema, et väärikad… Loe rohkem »

Kikerikii
5 aastat tagasi

Aga mis firma remontis kuursaali ja kes teostas järelvalvet?

Kikerikiile
5 aastat tagasi
Reply to  Kikerikii

Küsimus täiesti õigustatud aga samamoodi vastutab ka linnavalitsus ehk tellija töö tulemuse eest. Kehva tööd saab teha ikka tellija loal.