Galerii: Haapsalus peeti Eesti lipu päeva esimest korda lipuväljakul

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 30
Haapsalu kolledžile kingitud Eesti lipu pühitses piiskop Tiit Salumäe. Fotod Arvo Tarmula

Täna hommikul kell seitse heisati Haapsalus pidulikult sini-must-valge, kuid tseremoonia et toimunud seekord linnavalitsuse ees, vaid mõni kuu tagasi valminud lipuväljakul.

23. mail 1884 õnnistati Otepääl Eesti ülikõpilaste seltsi sini-must-valge lipp, millest hiljem sai Eesti lipp. Et 23. mai on uue kalendri järgi 4. juuni, tähistatakse sel päeval 2004. aastast alates Eesti lipu päeva.

Haapsalul on Eesti lipu päeval veel üks traditsioon. Igal aastal kingitakse ühele silmapaistvale organisatsioonile Eesti lipp. Seekord sai lipu Tallinna ülikooli Haapsalu kolledž. Lipu õnnistas piiskop Tiit Salumäe, naela lipuvardasse lõid Salumäe, Haapsalu volikogu aseesimees Ülo Kalm, linnapea Urmas Sukles, Kaitseliidu Lääne maleva pealik Rasmus Lippur ja Haapsalu kolledži direktor Heli Kaldas.

Kaldas meenutas, et Haapsalu kolledž tähistas sel aastal 20. sünnipäeva ja 15. juunil lõpetab selle rakendusliku suunaga kõrgkooli taas 59 kõrgelt haritud ja praktiliste oskustega inimest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
alati
5 aastat tagasi

võõras pulmas peigmeheks