1

Galerii: Haapsalus peeti Eesti lipu päeva esimest korda lipuväljakul

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Haapsalu kolledžile kingitud Eesti lipu pühitses piiskop Tiit Salumäe. Fotod Arvo Tarmula

Täna hommikul kell seitse heisati Haapsalus pidulikult sini-must-valge, kuid tseremoonia et toimunud seekord linnavalitsuse ees, vaid mõni kuu tagasi valminud lipuväljakul.

23. mail 1884 õnnistati Otepääl Eesti ülikõpilaste seltsi sini-must-valge lipp, millest hiljem sai Eesti lipp. Et 23. mai on uue kalendri järgi 4. juuni, tähistatakse sel päeval 2004. aastast alates Eesti lipu päeva.

Haapsalul on Eesti lipu päeval veel üks traditsioon. Igal aastal kingitakse ühele silmapaistvale organisatsioonile Eesti lipp. Seekord sai lipu Tallinna ülikooli Haapsalu kolledž. Lipu õnnistas piiskop Tiit Salumäe, naela lipuvardasse lõid Salumäe, Haapsalu volikogu aseesimees Ülo Kalm, linnapea Urmas Sukles, Kaitseliidu Lääne maleva pealik Rasmus Lippur ja Haapsalu kolledži direktor Heli Kaldas.

Kaldas meenutas, et Haapsalu kolledž tähistas sel aastal 20. sünnipäeva ja 15. juunil lõpetab selle rakendusliku suunaga kõrgkooli taas 59 kõrgelt haritud ja praktiliste oskustega inimest.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
alati
alati

võõras pulmas peigmeheks

wpDiscuz