Õpetajate pered saavad suvel tasuta muuseume külastada

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Rannarootsi muuseum. Foto Arvo Tarmula

Sihtasutus Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid osaleb projektis Tänutäht, mis võimaldab õpetajatele ja nende peredele sel suvel ühekordset tasuta sissepääsu kõigisse meie muuseumidesse.

Tänutäht on Energia avastuskeskuse ühiskondlik algatus, mille eesmärk on tänada ja tunnustada ühiskonnale ülimalt oluliste ametite esindajaid ning väärtustada perele pühendatud aega. Algatuses osalevad muuseumid ja külastuskeskused avavad kolme suvekuu jooksul oma uksed esile tõstetud ameti esindajatele ja nende lähematele pereliikmetele priilt, et nad saaksid koos põnevalt aega veeta.

2016. aasta suvel oli Tänutäht pühendatud politsei- ja piirivalveameti töötajatele ja nende peredele, 2017. aasta suvel aga Päästeameti töötajatele ning vabatahtlikele päästjatele ja nende peredele.

Tänavu, 2018. aasta suvel on Tänutäht pühendatud üldhariduskoolide ja lasteaedade õpetajatele ja nende lähematele pereliikmetele, vahendas Haapsalu ja Läänemaa muuseumide pressiesindaja Maarja Kõuts.

Tänutähes osaleb 20 eriilmelist muuseumi ja külastuskeskust Tallinnas, Haapsalus, Tartus, Lääne-Virumaal ja Valgamaal.

Prii sissepääsu lunastamiseks tuleb Tänutähes osaleva muuseumi-külastuskeskuse kassas esitada kehtiv ITIC kaart või töötõend. Priipääse kehtib kuni kahele täiskasvanule ja nende lastele. Priipääset saab igasse muuseumi-keskusse kasutada korra ajavahemikul 1. juunist kuni 31. augustini 2018. Muuseumide-keskuste poekaup ja lisategevused on tavapärase hinnaga.

Muuseumid on õpetajatele korraldanud ka Tänutähe mängu. Mängulehte saab küsida mõnest osalevast muuseumist-keskusest või printida ise välja siit. Igast külastatud muuseumist-keskusest saab mängulehele templi. Vähemalt kümne muuseumi-keskuse templiga mängulehti oodatakse koos õpetaja kontaktidega kas digitaalselt (fotona, skaneeritult vms) meiliaadressile tanutaht@energiakeskus.ee või posti teel aadressile: Energia avastuskeskus, Põhja pst 29, Tallinn 10415, märksõnaga „Tänutäht”.

10. septembril loositakse kõigi mängus osalejate vahel välja meeneid ja kinkepääsmeid, muu hulgas perepääsmed Eesti politseimuuseumi ja Energia avastuskeskuse külastus kooli- või lasteaiagrupile koos haridusprogrammiga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Jasmina
5 aastat tagasi

Sa pead raha oma teema?
Tere härra või proua
Sa pead raha, et maksta oma võlad?
Sa pead raha, et toetada oma projekti?
Sa pead raha, et täita kõik oma unistused?
Siis ma saan teid aidata laenata 1000 Eurot – 4.000.000 Eurot
Võta mind nüüd
e-post:…. marijalubomir@gmail.com