Kirimäe mõisas kuuleb homme Artur Alliksaare luulet ja laule

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Kirimäe rahvamõisas kuuleb homme õhtul Artur Alliksaare luulet ja laule tema tekstidele.

Mõisa perenaise Ingrid Kesleri sõnul võib juba teist aastat peetavat luule- ja lauluõhtut nimetada minifestivaliks. Tegemist pole sellise kontserdiga, kus rahvas istub, seljad sirged, ja kuulab. Kontsert on vabas vormis, mõisas ja mõisa õuel, improvisatsiooniline.

Sellepärast pole ka võimalik öelda, kui kaua see kestab. Kindel on vaid algus – kell kuus õhtul. Kui keegi kipub hiljaks jääma, pole vaja peljata.

„Õhtu on pikk ja rahvas liigub, osa tulebki hiljem või lahkub varem. See on sellise mõnusa fiilinguga vabas vormis olemine,” ütles Kesler.

Mullu lahkusid viimased esinejad ja kuulajad kell 11 õhtul. Toona oli kontsert Ernst Enno loomingu ainetel. Tänavune „Artur Alliksaarelt Artur Alliksaarele” on Kesleri sõnul sõnademäng ja austusavaldus suurele luuletajale. Õhtu korraldaja Indrek Pangsepp on leidnud kokku 14 esinejat, sh Lea Dali Lion ja Kate. Kõik esinevad tasuta ja kuulama pääseb piletita.

„Aga meil on kohapeal korjanduskast, et saaksime esinejaile kompenseerida vähemalt sõidukulu,” ütles Kesler.

Kesleri sõnul saavad igasuvised kontserdid Kirimäe rahvamõisa traditsiooniks, kuigi praegu ei ole veel teada, mis luuletaja võetakse ette tuleval suvel.

Enno kontsert mullu läks Kesleri sõnul erakordselt hästi – kohale tuli üle 120 kuulaja, ja mitte ainult kohapealt, vaid ka Tartust, Saaremaalt jm.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments