Galerii: Haapsalu valmistub Itaalia veinipeoks

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 33

Rootsituru kohvik valmistub veinipeoks. Foto: Markus Sein

Täna veidi enne kella kahte päeval ilmus Karja ja Kalda tänava ristmikule, mis on vanalinna mõtteliseks piiriks, autode edasisõitu keelav punane telliskivimärk, mida võib ühtlasi lugeda märguandeks, et Itaalia veinipidu läheb kohe lahti.

Esimesed telliskivi taha jäänud autojuhid olid ilmselgelt veidi segaduses, ja kuna nad noole osutatud holmi parkla suunas sõita ei tahtnud, keerasid nad ukerdades ümber ja sõitsid kesklinna poole tagasi.

Keelumärgi taga Karja tänaval käis aga Itaaliale omane ettevalmistus algavaks veinipeoks – ei mingit kiirustamist ega rapsimist. Mõni üksik veinitelk oli juba ka püsti, enamus siiski alles metalse luukere staadiumis, telgiriie peale tõmbamata, laudadest-veinidest ja inimestest rääkimata. Siiski andsid eelootavast märku majadel lehvivad Itaalia lipud, mille rohe-valge-punane on igale veinisõbrale vägagi koduselt tuttav.

Haapsalu ainsa vinoteegi Mulliga ja Mullita aken lükati kahele poole lahti ja sätiti laudu nii maja ees kui ka taga terrassil. Nende kohvikute väliterrassidel, mis avatud, oli ettevalmistav sumin juba alanud. Rootsituru kohviku hoovil sätiti paika toole-laudu ja veinitelki õhtuseks ürituseks. Lounge Aed hakkas vaikselt lilledesse uppuma. Täna õhtul kuuleb seal Itaalia veinipäevade avapeol vana hea tuttavat, Itaalia pianisti ja lauljat Tommasso Primaverat.

Aga juba kell 15 tasub minna Kuursaali, sest seal toimub Rein Kasela veinitoa korraldatud veinidegustatsioon.

Vaata ka tänast veinipeo kava.

Fotod: Markus Sein, Arvo Tarmula

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
vein( punane)
5 aastat tagasi

alkoholi pole üldse vaja reklaamida, nagu üldjuhul elu näitab, siis kel vaja oskab ka ilma reklaamita vajadusel oma valiku teha

Juku
5 aastat tagasi

Alates 1. juunist jõustuvad reklaamiseaduse olulisemad muudatused: alkoholireklaamides lubatakse edaspidi edastada vaid neutraalset teavet, välistatud on inimeste näitamine, atmosfääri kirjeldamine ja lugude jutustamine…