Läänlased Siilil: püssi alla tuli üle poole kutsutuid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Siililt tulijad puhastasid püssid ja läksid koju ning tööle. Foto: Urmas Lauri

Suurem osa Siilil osalenud läänlasi pääses eile õhtuks koju. Õppusel osales Lääne malevast 500 meest ja naist, püssi alla tuli üle poole kutsutuid.

Formeerimisrühma ülem kapten Aksel Heidemann teatas eile kella kolme paiku pärastlõunal, et esimene partii „laigulisi” on õppuselt jõudnud tagasi Kiltsi lennuväljale Lääne maleva logistikabaasi. „Ülemus kiidab neid, siis ladustavad varustuse, seejärel lähevad koju pere rüppe ning homme taas tööle,” lausus Heidemann.

Kaitseliitlane Rauno Heimvell puhastas eile Kiltsi lennuväljal oma kuulipildujat. Nende jagu oli Pärnumaal Kilingi-Nõmme kandis. „Ootasime luuret,” ütles Heimvell. „See luurerühm, kes meile ette jäi, sai suures osas hävitatud.”

Jaoülem nooremseersant Jüri Suur lisas, et harjutada sai ka rünnakut. „Ellu jäime! Ma ei vii oma mehi hukatusse,” lausus Suur.

Need kaitseliitlased, kes aitasid Läänemaal koos politseiga sisejulgeolekut tagada, said koju juba pühapäeval. „Nemad olid Pärnumaal, pidasid seal metsade ja soode vahel kahepäevast lahingut,” ütles kaitseliidu Lääne maleva staabiülem malevapealiku ülesannetes major Jüri Bachman.

Lääne malev osales suurõppusel Siil nelja kompaniiga ja staabiga. „Alati võiks osalejaid olla rohkem, aga kohale tuli oodatule ligilähedane arv,” ütles Bachman. „Need, kes kohale tulid, nemad on kõik kiiduväärt.”

Õppus jätkub veel nädala jagu kümnekonnale staabiohvitserile ja -allohvitserile. Staabiülem on reservkapten Neeme Suur. „Meile genereeritakse erinevaid ülesandeid, olukordi, mida peame virtuaalselt lahendama,” selgitas Suur.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
uskmatu-toomas
5 aastat tagasi

Ennustamine ei ole kuigi tänulik tegevus aga kui täna tuli üle poolte siis võib arvata,et tõsise konflikti korral alla veerandi.
Kas mitte liigne lootus NATO peale ei uinuta meid lõpuks täielikult aga tõsise rünnaku ajal ei pruugi NATO väegrupile üldse lahingukäsku tulla.Jumal ju kõrgel ja otsustajad kaugel !