Mati Kallemets: Aarne Taalil ei saa tammile mingit õigust olla

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Mati Kallemets. Foto: Urmas Lauri

Mati Kallemets. Foto: Urmas Lauri

Raudteetammil olevat jalgrattateed hooldava sihtasutuse juht Mati Kallemets leiab, et Aarne Taalil ei ole mingit õigust riigilt tammi eest raha küsida.

„Kuna raudteetamm on riigile kuuluva maapinna osa, millelt kõik kommunikatsioonid on maha võetud, siis ei saa Aarne Taalil tammile mingit õigust olla. Mina olen selles küsimuses riigiga absoluutselt ühe seisukohal, “ ütles Kallemets.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tomm
5 aastat tagasi

Niipalju võiks ikka teada, et raudtee koosneb rööbasteest ja muldkehast. Taal kiskus rööbastee üles, aga säilitas rööbastee vundamendi ehk muldkeha. Riigi maa asub muldkeha all.

Jaanus
5 aastat tagasi
Reply to  tomm

nii peaks see vabas maailmas olema, meil ametnikud teavad seda, aga ei taha nõustuda sellise asjaga, et investor suuri kasumeid võtab.

Arvos
6 aastat tagasi

Aarne võiks tööle minna kui raha tahab.

jah
6 aastat tagasi
Reply to  Arvos

aga partorgi järele on asutustel vähene huvi

Nõndamoodi
6 aastat tagasi

Kaasaegses raudteeasjanduses pole niisugust tammi vaja. Kui läheb ehituseks, siis viiakse kõik see tamm minema ja ehitatakse uus.

Marno
6 aastat tagasi

Taal nii ülbe mees…teenis miljoneid vanametalli eest ja veel tahab midagi

Jura
6 aastat tagasi

Kallemets võiks meelde tuletada, mis lepingud sihtasutus sõlminud on. Mis puutub tammi, siis oli see sõnaselgelt erastatud vara osa.
Raudteetammi säilitamise eesmärgil rajati koostöös avaliku võimuga 2007. aastal raudteetammile kergliiklustee „Läänemaa Tervistee“, mille kasutamiseks ja korrashoiuks sõlmitud leping kestab kuni aastani 2021. Läänemaa Tervisetee kasutaja on OÜ-ga Taavi sõlmitud lepingu alusel Sihtasutus Põhja-Läänemaa Turismi- ja Spordiobjektide Halduskeskus Sihtasutus kanti äriregistrisse 22.04.2005 ning selle asutajad on lisaks OÜ-le Haapsalu Raudtee veel Haapsalu linn, Nissi vald, Ridala vald, Risti vald ja Taebla vald.

noh
6 aastat tagasi
Reply to  Jura

“Mis puutub tammi, siis oli see sõnaselgelt erastatud vara osa.” Aga kas edasimüügilepingus oli ka raudteetamm nimetatud? Kui ei , siis pole millestki rääkida.

Jura
6 aastat tagasi
Reply to  noh

Kellele müüdud? Kallemetsa Sihtasutusel on tähtajaline kasutusleping.

noh
6 aastat tagasi
Reply to  Jura

Taali üks juriidiline keha müüs Taali teisele juriidilisele kehale. sihtasutus on teine teema

Taeblast
6 aastat tagasi

Kallemets ja tema arvamus, las see jääb Kallemetsale. Asjast mitteteadev inimene võib arvata palju tahab.

möh
6 aastat tagasi

noh

nii lihtne ka pole
6 aastat tagasi

Igaühel võib olla oma arvamus. See ongi loomulik. Aga kui isegi juristid ei tea täna veel, siis keegi oskab kohe kindlalt otsustada, vot see on vähe imelik. Või siis, kuidas liiprid ja relsid võis eemaldada, miks siis tammi ei või käsutada uus omanik? Raudtee tamm ehk kruusa/mulla mägi on siis ju ka eraomandis, olgugi, et riigi maal.

Miks ka mitte!
6 aastat tagasi

Kui see, mis raudteest peale taristu (liiprid ja relsid) eemaldamist on järgi jäänud kuulub jätkuvalt Taalile, nii nagu ta võidab, siis riik võiks Taalilt renti küsida- Taal ladustab riigi maale tasuta (!) oma kruusa ja mulda!

just
6 aastat tagasi
Reply to  Miks ka mitte!

ja see tuleks kohe ära korraldada, nii umbes 2000 eur.ha.

Joppen
6 aastat tagasi
Reply to  Miks ka mitte!

Aga vott seda riik just ei taha. Omanik tahab saada hoonestusõigust ja maksta hoonestusõiguse tasu. Riik on aga otsustanud erastatud tammi lihtsalt varastada. MKM müüb selle ilmselt Rail Balticule.

noh
6 aastat tagasi

Raudtee tamm ehk kruusa/mulla mägi ei ole eraomandis, sest asub riigi maal ja on maapinna oluline osa nii nagu mutimullahunnik. Mutimullahunnik (maapinna oluline osa) kuulub maaomanikule.