Maanteeamet alustab täna piirkiiruste tõstmisega

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto maanteeamet

Maanteeamet alustab täna, 13. aprillil lubatud suurimate piirkiiruste tõstmist eraldatud sõidusuundadega riigiteedel. Tänavu saab kiirusega 110 km/h sõita 135 kilomeetril ja 15 kilomeetri pikkuses tõstetakse kiirust 100-le km/h.

Tänavu tõstetakse lubatud suurimat piirkiirust neljarajalistel ja 2+1 eraldatud sõidusuundadega maanteedel, kaherajalistel teedel jääb lubatud suurimaks sõidukiiruseks 90 km/h.

Tallinna–Pärnu maanteel Tallinna–Ääsmäe lõigul asuvaid muutuva teabe liiklusmärke ei saa veel kasutusele võtta, sest elektriliitumised viibivad, mistõttu nende märkide ette pannakse ajutiselt plekktahvlid vastava kiiruspiiranguga.

“Kõikidel 2+2 teelõikudel me veel suurimat lubatud piirkiirust ei tõsta liiklusohutuse kaalutlustel ning nendel lõikudel tuleb sõita 90 km/h,” sõnab maanteeameti liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa. „Kuna ilm võib aprillikuus olla veel heitlik, siis tuleb kindlasti jälgida ka ilma- ja teeolusid ning lähtuda sõidukiiruse valikul neist. Suurim lubatud kiirus on võimalus, mitte kohustus.“

Piirkiiruste tõstmine on reguleeritud majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi määrusega “Suurima lubatud sõidukiiruse suurendamise tingimused ja kord”, määrus kehtestatakse “Liiklusseaduse” § 15 lõike 4 alusel. Piirkiiruse tõstmisel peab maanteeamet arvestama ka üldist liiklusolukorda, riiklikult seatud eesmärke liiklusohutuse tagamiseks ning sõidukiiruse suurendamise reaalset vajadust.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments