Mullu sündis Läänemaal teel haiglasse neli last

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Foto: Ivan Amos

Tänane Postimees kirjutab teel haiglasse sündinud lastest. Läänemaal sündis mullu teel haiglasse neli last.

Haapsalus ei ole enam aastaid sünnitusosakonda ning Läänemaad teenindava Põhja-Eesti regionaalhaigla kiirabiosakonna juhataja Lilian Läätse sõnul sündis mullu kahel korral laps Haapsalu kiirabi autos teel Tallinna. Üks laps tuli ilmale Saku kiirabi autos. Üks laps jõudis sündida enne kiirabi saabumist.

Kokku sündis mullu teel haiglasse 19 last, neist seitse Harjumaal, üks Raplamaal, neli Läänemaal, kaks Ida-Virumaal, üks Jõgevamaal, üks Raplamaal, kaks Viljandimaal ja üks Järvamaal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Peaks
5 aastat tagasi

sellise korgi leiutama, mis lapsel enne õiget aega välja ei lase tulla. Siis saaks kõik sünnitusosakonnad peale ühe kinni panna, kuna sinna jõudmine oleks garanteeritud. Samas ega see mobiilne idee kah paha pole, hoiab vist isegi rohkem meie väärtuslikku raha kokku.

ehk
5 aastat tagasi

pigem viiks rohkem operatsioone tallinna,enamus on ju kindlasti plaanilised.

ANONÜÜMUS
5 aastat tagasi

Ei ole normaalne. Haapsallu oleks sünnitusosakonda tagasi vaja. Kas ei võiks elu ja tulevaste maksumaksjate algus igas maakonnas olla prioriteet riigile… äkki saaks tänu sellele ka tulevikus rohkem maksumaksjaid

Ano
5 aastat tagasi
Reply to  ANONÜÜMUS

Nojah, kogu aeg nüüd räägitakse, et väikeses haiglas on ebaturvaline sünnitada. Näed autos on igati turvaline!

teada
5 aastat tagasi

Kõigil ei võta sünnitegevus aega tunde ja tunde.Ise kuulun samasse kategooriasse,nii et kiired sünnitused kõik.

Idee - mobiilne sünnitushaigla
5 aastat tagasi

siis võib kõik sünnitusosakonnad kõikjal kinni panna. Alternatiiv oleks kogu noorem elanikkond välismaale pagendada, kus meditsiin paremal järjel on. Meil on väike riik ja raha vähe, ei ole siin midagi haiglas sünnitamist!

end.läänlane
5 aastat tagasi

Tõesti, väga hea! sain lausa naerda

Pikker
5 aastat tagasi

Teen ettepaneku sünnitada tagaringil pissivapoisi purskaevu ees !