0

Riigikogu laseb lahtiste uste päeval Pika Hermanni torni

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Foto Erik Peinar

Laupäeval, 21. aprillil tähistab riigikogu oma 99. sünnipäeva lahtiste uste päevaga. Läänlased on oodatud, ütles riigikogu infonõunik Marie Kukk.

Päev algab riigikogu esimehe Eiki Nestori tervitusega ja lossi rõdult kõlava kontserdiga. Toompea lossis toimuvad ekskursioonid, fraktsioonides saab kohtuda saadikutega ja infotunnis esitada küsimusi valitsuse liikmetele.

Kohvikus arutlevad riigikogu liikmed 100-aastase Eesti tuleviku üle. Kultuuripärandi aastal viivad huvilisi ajas tagasi vabaõhumuuseumi töötoad. Meremuuseum ja lennusadam jutustavad lugu „100 aastat kiilu all“. Ajaloomuuseumi „Laste Vabariigis“ saab koos sõpradega üles ehitada oma unistuste riiki ja vaadata Eesti multifilmiklassikat. Mälumängus „Eesti Vabariik 100“ osalevad koolide ja Riigikogu võistkonnad.

Sel päeval pääseb ka Pika Hermanni torni.

Päeva lõpetab Viljandi kultuuriakadeemia pärimusmuusikute kontsert.

Üritused on tasuta. Kõik on oodatud riigikokku kell 11–16.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz