Vormsi ja Kihnu asutasid väikesaarte liidu

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Vormsi vallavanem Tanel Viks. Foto: Urmas Lauri
Vormsi vallavanem Tanel Viks. Foto: Urmas Lauri

Eelmisel esmaspäeval kirjutasid Kihnu ja Vormsi vallavanem alla MTÜ Väikesaarte Liidu asutamisdokumentidele, vahendas Pärnu Postimees.

Ühingu eesmärgiks on püsiasustusega väikesaarte elanike huvide eest seismine. Liidu peakorter asub Vormsis, liidu asutaja ja juhatuse liige on Vormsi vallavanem Tanel Viks.

„Algatanud oleme väikesaarte liidu ikkagi kolmekesi: Kihnu, Vormsi ja Ruhnu,“ kinnitas Kihnu vallavanem Ingvar Saare, kes on samuti liidu asutaja ja juhatuse liige.

„Oleme aastaid rääkinud juriidilisest nonsensist, et Eesti saarte kogus on võrdsustatud üksikisik kohaliku omavalitsusega, piltlikult öeldes: kui 100 elanikuga saarvallas asub mõni Jüri saarte kogu liikmeks, võrdsustub ta kogu saarega ja kokkuvõttes tekib paras rosolje,“ selgitas Viks.

„Probleemistik on kirju ja riigil ei ole, kellega läbi rääkida, sest üksused on pisikesed, väikesaarte hääl ei pruugi mõjule pääseda,“ nentis Viks, kelle arvates seaduse kirjutajad unustavad, et pärast haldusreformigi ei alga väikesaarte kogukond 5000 inimesest.

VSLi üks eesmärke on esindatus valitsuses väikesaarte komisjonis.

„VSLi ja meie eesmärgid peaksid olema ühised ja meil on valmisolek nendega koostööd teha,“ ütles Eesti saarte kogu juhatuse esimees Leo Filippov.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments