0

Vjazemski ja Sakson tulid mitmevõistluses Balti meistriks

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Anna-Maria Vjazemski ja Kevin Sakson. Foto erakogu

Nädalavahetusel toimusid Lätis Kuldigas Baltimaade U-20 ja U-18 vanuseklassi võistkondlikud mitmevõistluse meistrivõistlused. Kuigi U-18 noored kaotasid lätlastele, võitis Eesti kohtumise tänu U-20 noortele, kes olid oma vastastest kõvasti paremad, alistades nad 1300 punktiga.

Eesti U20 võistkonda kuulusid ka Haapsalu KJK esindajad Anna-Maria Vjazemski ja Kevin Sakson. Mõlemad õpivad Tallinnas Audentese spordikoolis.

Selle aasta Eesti talvise viievõistluse meistrivõistluste viies naine Anna-Maria Vjazemski sai Kuldigas lõppsummaks 3063 punkti. See andis Kaja Ladva juures alustanud, nüüd Heiko Väädi juures harjutavale kergejõustiklasele seitsmenda koha.

Vjazemski üksikalade tulemused olid: 60 meetri tõkkejooks 9.21, kõrgushüpe 1.63, kuulitõuge 8.51, kaugushüpe 5.05 ja 800 meetri jooks 2.54,29.

Esile võib tuua tema tõkkejooksu tulemust 9.21, millega ta oli paremuselt teine, ning kõrgushüppe 1.63, mis oli päeva viies resultaat.

Pärast esimest kahte ala oligi Anna-Maria kokkuvõttes neljandal positsioonil. Väikesed tagasilöögid kuulitõukes ja 800 meetri jooksus asetasid ta lõpuks seitsmendaks. Selle vanuseklassi neidude kaksikvõidu võtsid Eesti mitmevõistlejad Katre Sofia Palm ja Leanne Siimumäe.

Sama vanade noormeeste hulgas võistlev kuulitõukaja Kevin Sakson kogus seitsmevõistluses 4535 punkti ja oli sellega lõpuks üheksas. Samuti kaja Ladva juures alustanud, nüüd Ants Kiisa käe all harjutav Sakson alustas kahe isikliku rekordiga: 60 meetrit läbis ta 7.28 ja kaugust hüppas 6.56. Pärast kolmandat, oma trumpala kuulitõuget, kus ta võttis 16.82 alavõidu, oli Sakson koguni võistluste liider. Kõrgushüppes alistus talle 1.90 ja esimese päeva lõpetas ta väga kõrgel teisel kohal. Teisel päeval võitles ta samuti vapralt. Kuigi teivashüppes tuli mark 3.50, ei lubanud 60 meetri tõkkejooksu 9.76 ja 1000 meetri 3.36.11 lõpuks kõrgemat üheksandast kohast.

Sakson püstitas seejuures neli isiklikku siserekordit: 60 m jooks, kaugus- ja teivashüppes ning mitmevõistluses. Kahjuks ei võimaldanud väga nõrk 1000 m jooks paremat tulemust saavutada ja ta jäi seetõttu alla kolmele võistkonnakaaslasele ning tema tulemus võistkonna arvestusse ei mahtunudki. On loomulik, et igal mitmevõistluse võistkonnal peavad olema lisavõistlejad, kui mõnel võistlejal peaks midagi juhtuma.

Poiste võistluse võitis Leedu kergejõustiklane Edgaras Benkunskas.

 

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz