Haapsalu sai vanade riiete kogumiskonteinerid

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kogumiskonteinerisse tohib panna ainult terveid ja puhtaid esemeid. Foto Haapsalu linnavalitsus

Haapsallu said üles kolm helerohelist MTÜ Riidepunkt riidekonteinerit, millesse saab tuua kasutatud riideid ja mänguasju.

MTÜ Riidepunkt tegeleb heategevuslikult riiete kogumisega ja annetamisega erinevatele abivajajatele nii kodumaal kui ka näiteks Aafrikas. Kogutud riideid ka müüakse heategevuse eesmärgil, vahendas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Üks konteinereist on Rannarootsi keskuse peasissekäigu kõrval rattahoidla juures, teine Kastani ostukeskuse ees Omniva pakiautomaadi kõrval ja kolmas keskkonnajaamas Lihula mnt 17b.

Konteinerisse saab tuua ainult puhtaid riideid, korralikke jalatseid, mänguasju, korralikke tekstiilitooteid.

Tavaprügi ja määrdunud ning katkised riided palub MTÜ konteineritesse mitte toppida.

Riided ja muud asjad võiksid olla pakendatud kilekotti, et need mustaks ei saaks. Riideid konteineri kõrvale maha panna ei tohi. Kui konteiner on täis, tuleb kasutada teist konteinerit või oodata, millal konteiner tühjendatakse, rõhutavad MTÜ esindajad.

Konteinereid tühjendatakse kord nädalas ja kui nõudlus piisavalt suur, siis kaks korda. Konteinereid tühjendab MTÜ Riidepunkt oma kuludega.

MTÜ Riidepunkt kohta saab rohkem infot Facebooki lehelt https://www.facebook.com/riidepunkt/.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tore
6 aastat tagasi

Väga vahva! Loodetavasti konteinerid õigustavad ennast. Veel toredam oleks, kui tulevikus ka vanalinnale lähemal mõni automaat asuma saaks – siinkandis elades on ilma autota päris tüütu ettevõtmine riideid nii kaugele vedada…