Eramajaomanikel pole vanapaberit kuhugi panna

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Eramajaomanikul on vanapaberist legaalseks vabanemiseks võimalus tellida endale maja juurde pakendikott, toimetada vanapaber Pullapää jäätmejaama või panna see olmejäätmete hulka. Ühtegi avalikku vanapaberikonteinerit, kuhu koju kogunenud paberit tasuta ära tohiks viia, Haapsalu jäätmepunktides ega ka keskkonnajaamas pole.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kertu Kaljuveer
6 aastat tagasi

Käisin täna vaatamas seda Holmi konteinerit. Selle peal on kirjas “Papp ja paber”. Mina ausalt siiamaani ei arvanud, et jäätmete sorteerimise mõttes on vahe paberil ja vanapaberil.
Eks see sõltub eesmärgi püstitamisest. Kui eesmärgiks on võimaldada inimestele tasuta jäätmete äraandmine, siis tõesti tõmbame joonlauga kriipsu ja teeme vahet. Kui aga eesmärk on tekitada võimalikult vähe jäätmeid ja suunata võimalikult palju jäätmeid taaskasutusse, siis ei ole paberil ja vanapaberil vahet.
Minu eesmärk on just see viimane – koormata koduplaneeti võimalikult vähe.

Lääne Elu võiks teha järjeartikli teemal, et mis selle kokkukogutud prügiga tegelikult tehakse- nii olmeprügi kui see keskkonnajaamadesse viidav prügi.

Kertu Kaljuveer
6 aastat tagasi

Tuleb välja, et lahendus on väga lihtne. Rang Sells pakub tasuta pakendite ja ka vanapaberi äravedu eramaja omanikele. Tuleb lihtsalt klienditeenindusse helistada ja oma soovist teada anda. Kord kuus tuleb auto, mis viib kollase kilekotiga ukse taha tõstetud pakendid jms ära ning postkasti pannakse uus kilekott. Äravedu ei teosta sama auto, mis olemprügi kokku korjab. Sellesse pakendikotti võib panna nii kile-, plast-, plekk-, kartong- kui ka paberpakendid ja vanapaberi.
Ma tegin selle asja ära ja oma elu lihtsamaks. Aitäh Ene Pajulale ja Kaire Reiljanile teema püstitamise eest!

Muretseja rahvas meil,
6 aastat tagasi

kes muretseb lapse, kes auto või maja, kes muretseb kuhu panna vanapaber. Läheks õite ja viiks sinna kuhu on ette nähtud.

Kertu Kaljuveer
6 aastat tagasi

Vanapaberi äraandmise pärast muretsemine ei välista lapse, auto, maja jms pärast muretsemist. Ja selles ju artikli mõte oligi – kuhu siis on ette nähtud oma paber, vanapaber, paberpakend, papp jne viia?

kardavoi
6 aastat tagasi

taas on prükkari kohustused selle prahiostja peale pandud, kuidas lahti saada sellest ülimürgisest trükivärvist ajalehepaberi peal, kas kõik trükimust tuleb eraldi välja lõigata ja eraldi koguda, millised on ohutusnõuded selle trükimusta käitlemisel, kui kanstrogeenne see trükimust on?

Elu jooksul kogunenud \"tarkus\"
6 aastat tagasi

Pseudoprobleem.