Muuseumi veebinäituse võitis Läänemaa ühisgümnaasiumi 10LR klass

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Haapsalu Raekojas avatud näitus “1982” viib külastaja 35 aastat ajas tagasi. Foto: Arvo Tarmula
Õpilaste jäädvustatud esemetest valis muuseumipere välja UAZi kaug- ja lähitulede lüliti, mis nüüd ka raekojas avatud näitusele jõuab. Foto Haapsalu Raekoda/Facebook

Haapsalus raekojas näituse “1982” avamisel kuulutati välja parim näituse ettevalmistuses osalenud klass – Läänemaa ühisgümnaasiumi 10LR klass.

Haapsalu raekoja näituse „1982” ettevalmistusse kaasati ka Läänemaa kooliõpilased, kes pidi kodudes ringi vaatama ja leidma sealt 1980. aastatest tallelesemeid.

Üleskutsele reageeris Läänemaa ühisgümnaasium eesotsas ajalooõpetajate Karl Heina ja Kalle Lõunaga. Noorte ülespildistatud ja kirjeldatud esemetest valiti 28 veebinäitusele, mille leiab Haapsalu raekoja Facebooki lehelt.

Piltidelt vaatab vastu kodumasinaid, medaleid, ehteid jms. Ühe eseme valis muuseumipere ka raekojas avatud näitusele – selleks on auto lähi- ja kaugtulede lüliti, mis asus UAZ-tüüpi autodel pedaalide kõrval põrandal ja mida vajutati vasaku jalaga. Alles on seda hoitud sellepärast, et „ehk läheb tarvis”.

Muuseumipedagoog Karin Mägi kuulutas välja ka parima näituseprojektis osalenud klassi. Selleks on LÜGi 10RL, klass, keda ootab preemiaks Roosta seikluspargi külastus.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments