Ametiühingud: valitsus on sotsiaalkindlustusraha kasutanud ebaseaduslikult

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Eesti ametiühingud saatsid riigikogule ja valitsusele avaliku pöördumise, milles teatavad riigikontrolli arvamusele tuginedes, et riik on kasutanud seadusevastaselt töötukassa ja haigekassa raha ning soovivad selle kohta avalikku selgitust, kirjutab ERR-i uudisteportaal.

2017. aasta mai lõpu seisuga oli valitsus oma kulude ning kohustuste katmiseks kasutanud ligikaudu 500 miljoni euro ulatuses töötukassa ja haigekassa raha, mida alates 2012. aastast hoitakse riigikassas ja mille valitsus peab olema valmis sotsiaalkindlustusfondide töö tagamiseks igal hetkel kasutamiseks võimaldama, seisab 14 Eesti ametiühinguorganisatsiooni kirjas.

Pöördumises viidatakse, et riigikontrolli hinnangul on sotsiaalkindlustusfondide raha ja reservide liitmisel niiöelda valitsuse rahaga tekkinud olukord, kus haigekassa ja töötukassa raha on kasutatud vastuolus nii haigekassa kui ka töötuskindlustuse seadusega. “Nende seaduste järgi ei ole haigekassa ega töötukassa raha lubatud kasutada millekski muuks kui vaid nende seadustes sätestatud ülesannete täitmiseks.”

Ametiühingud paluvad riigikogul ja valitsusel selgitada, kuidas on saanud tekkida olukord, et valitsus kasutab sotsiaalkindlustuse tarbeks ette nähtud vahendeid mittesihipäraselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments