0

Piltuudis: riigivanemate Uluotsa ja Teemanti kujud ootavad sallitamist

Urmas Lauri

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Jüri Uluots (vasakult) ja Jaan Teemant. Foto: Urmas Lauri

Riigivanemate Jüri Uluotsa (vasakult) ja Jaan Teemanti fotoskulptuurid ootavad Lääneranna vallavalitsuses Lihulas 22. veebruari, mil nad viiakse oma sünnikoju, kus nad saavad kaela sini-must-valge salli. Foto: Urmas Lauri
Austusavaldusena külastavad 22. veebruaril ka vabariigi valitsuse liikmed 14 kunagise riigivanema sünnikohti ja asetavad nende fotoskulptuuride ümber sinimustvalged sallid.

Neljapäeval tulevad Lääneranna valda ministrid Urve Palo ja Kadri Simson, et siduda endiste riigivanemate Jüri Uluotsa ja Jaan Teemanti kujudele nende sünnikohas kaela sinimustvalged sallid. Praegu ootavad riigivanemate kujud Lihulas

Vanal Läänemaal, praeguses Lääneranna vallas on sündinud kaks Eesti riigivanemat: Jüri Uluots Vanamõisas ja Jaan Teemant Paatsalus Illustes.

Samal päeval, kui ministrid riigivanemate kujusid sallitavad, saavad sinimustvalged mütsid-sallid ka paljud muud monumendid üle Eesti. Nende skulptuuride hulgas on ka näiteks „Poiss kalaga” Haapsalus.

Vt ka: “Ministrid sallitavad Lääneranna vallas riigivanemate kujusid

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz