Haapsalu teed on halvasti hooldatud

Tänavu talvel on Haapsalu teed tavapärasest halvemas seisus, kuid jäävad veel nõuete piiridesse.

Sõiduteedel on lumepuder ja selle all jää. Sellised teeolud on nii endise Ridala valla territooriumil kui ka Haapsalu linnas. Eriti hästi on lumepudru all tunda jääd Tene kaubanduse ees, Lossiplatsi parklas tuleb aga sõita üle jäätunud vagude. Pühapäeva lõuna ajal oli Haapsalu–Laiküla tee Haapsalust Haeska teeristini libe ja lumine, nägi välja nagu küladevaheline tee, mitte nagu üks suurematest Läänemaa teedest.

Olukord ei ole parem ka kõnniteedel. „Peab uisutama, et pikali ei kukuks,“ ütles kolmapäeva hommikul tööle kiirustanud Karin kõnniteede seisu kohta.

„Probleeme on, nurinat on siit ja sealt,“ kinnitas ka Haapsalu linnakeskkonna nõunik Ailar Ladva. „Enam-vähem täidavad nõudeid.“

Ladva sõnul ei jõua hanke võitnud ja Haapsalu suuremaid teid hooldav Lääne Teed alati kogu lund lükatud ega libedust piisavalt tõrjuda. Samas tõdes Ladva, et maanteameti kontrolli järgi on libedus veel lubatu piires.

„Tellija poolt etteheiteid ei ole, meie puhastame vastavalt lepingule,“ ütles Lääne Teede juhataja Jürgen Jõelaan.

Lisaks Lääne Teedele hooldab väiksemaid teid ja kõnniteid linnas Haapsalu Linnahooldus ning endises Ridala vallas hooldavad väiksemaid teid veel neli ettevõtet, kes asuvad hooldatavale piirkonnale lähemal.

Haapsalu heakorra eeskirja järgi peavad olema kõnniteed kella seitsmeks läbitavad ja kella üheksaks puhastatud.

Linna hooldatavad alad on Tallinna mnt kõnniteed, Lihula mnt kõnniteed kuni Tööstuse tänavani, samuti Posti, Karja, Jaama ja Nurme tänav kuni Niine tänava ristmikuni. Tamme tänaval on hooldatavate kõnniteede nimekirjas kõnniteed Tallinna maanteest Jalaka tänava nurgani ning Tallinna maanteest kuni Kastani poeni. Ülejäänud tänavatel tuleb kõnniteed puhastada külgnevatel majaomanikel.

 

11 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kui
4 aastat tagasi

talv ei meeldi siis kolige palmi alla.

Juhan
4 aastat tagasi

Eks see ole natuke selle taga ka kinni, et hooldajal on tehnika/juhtide puudus. Eraettevõtjaid ei raatsita lisaks palgata. Tulemus, seda kinni tallatud lund ei tasu enam lükkama hakata. Sulab ehk ise ära.
Käisin mõni päev tagasi haigla perearsti keskuses. Parkla on paksu lumepudru täis, metsa tänava poolt tulles kõnnitee täitsa puhastamata….

Eno
4 aastat tagasi

Ma küll ei tea kuidas teiste teedega on, aga üldistavalt ei saa siiski seda võtta. Viibisin 6-8 saaremaal ja seal sadas 6-7 kogu aeg lund. Kuuldes hiljem ka kesk- eestis sama olema, siis eeldan, et ka Haapsalus ja Läänemaal oli sama olukord. Kui oodatakse lumesajuga puhtaid teid ja tänavaid, tekib küsimus kas peaks katused teede kohale ehitama??? Tulin 8-nda hommikul ja sõites 40 tonnise tsisterniga Pärnu poole liikusin mööda Karuse – Kalli teed (tee nr 180). Tee oli küll kerge vähese lendleva lumega kuid siiski väga hästi sõidetav.

Rain
4 aastat tagasi

Suvel saame lugeda kuidas Haapsalus on liiga palav või liiga palju turiste 😂😂
Kas Lääne Elu on hakanud vaenu õhutama?

Pel Men
4 aastat tagasi

Kas see on õige talv ? Inimestel on mälu lühike.

jaaa
4 aastat tagasi

palkaks õige ühe aslinnapea asemele näiteks kolm head kojameest linna.Tulemus oleks kindlasti hea ja seda oleks ka näha.

Esko
4 aastat tagasi

Hallo talv on ju 🙂 ei peagi asfalt igalt poolt paistma. Pole nendel teedel häda midagi.

lõuna.....
4 aastat tagasi

teed kehvad,aga jäävad nõuete piiri,siis nõuded ju kehvad

jalakäija
4 aastat tagasi
Reply to  lõuna.....

Haapsalus peab kõik olema hästi! Ärge rikkuge linnajuhtide tuju teistsuguste arvamustega. Kahjuks on kõnniteedel põhiliselt lumi ja jää. Libedusetõrjet küll ei märganud.