Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi ja Kratid alustasid koostööd

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kaks klubi Lihulas. Foto Mariliis Olenko

Kolmanda õppeveerandi neljas koolinädal lõppes Lihulas noorte jalgpallipäevaga. Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi võõrustas Haapsalus pisikestele vutipoistele treeninguid korraldava JK Kratid jalgpallilapsi.

Spordipäeval osalesid 2009-2011 aastal sündinud noored jalgpallurid ehk lapsed vanuses 7-9 aastat. Esimese sõpruskohtumisega pandi ka alus kahe klubi edasisele koostööle.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi noorte eri vanuseklasside võistkonnad moodustuvad nagu ikka selle piirkonna nelja kooli – Lihula gümnaasiumi, Virtsu kooli, Kõmsi lasteaed-algkooli ja Metsküla algkooli spordilastest. JK Kratid võistkonnas mängivad ja treenivad Haapsalu linna koolide õpilased.

Lihulas toimunud jalgpallipäev algas lastele erinevate soojendusharjutustega. Edasi pidasid võistkonnad maha tulised teatevõistlused, et korralikult jalgpallilahinguks valmis olla. Kokku mängiti neli kümneminutilist veerandaega. Täpselt nii palju, et kõikidele pisikestele pallivõluritele jaguks võrdselt mängu ja puhkuseminuteid.

Üksi pall selle mängus väga kaua omapead ei veerenud, kohe-kohe olid emma-kumma võistkonna poisid sellel jaol, et see siis vastaste väravavõrku toimetada. Selles olid veidi osavamad JK Kratid poisid, kes suutsid seda teha neli korda Lõuna-Läänemaa JK poiste ühe vastu. Muidugi oli lastevanemate ja sõprade aplaus, kommid ja šokolaadid võrdsed mõlema võistkonna puhul.

JK Kratid on Haapsalus jalgpallitreeninguid läbi viinud kolm aastat, seega Läänemaal üsna uus jalgpalliklubi. Treener Mikk Pärt käib siia Tallinnast, kuigi on Haapsalus juba paikseks muutumas. Nii nagu Lõuna-Läänemaa JK poisid, tegelevad ka JK Kratid lisaks jalgpallile ka kõrvalalaga.

Treener Mikk Pärdi sõnul on väga tähtis mitte keskenduda ühele spordialala. Näiteks möödunud aastal käisid noored jalgpallurid kergejõustikutrennis, kus neid treenis Tõnis Sahk, Haapsalust pärit kergejõustikutreener, kes ise hüpanud kaugust koguni 7.99.

Jalgpallitreener Mikk Pärt on pärist Raplamaalt Lellest. Ta alustas jalgpallurina FC Flora Kehtna jalgpallikoolis ja on nuusutanud ka Eesti U17 ja U19 noortekoondiste õhku. Treenerina on ta õppinud ja töötanud aasta Austrias.

Kahe klubi jalgpallurid saavad järgmisena kokku juba 17.-18 veebruaril. Siis toimub Lihulas Lõuna-Läänemaa JK kümnes Taebla Auto noorte karikaturniir neljale vanusegrupile.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments