Tartu rahu aastapäeval pannakse mälestussambale ühispärg

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Vabadussõjas langenute mäletussammas Haapsalus. Foto arhiiv

Tartu rahu aastapäeva tähistatakse Haapsalus reede õhtul ühispärja panekuga läänlaste vabadussõja mälestusambale ja kontsertpalvusega Jaani kirikus.

Tartu rahulepingu 98. aastapäevale pühendatud mälestushetk algab Haapsalu lipuväljakul Vabadussõjas langenute mälestusmärgi juures kl 18, kui Läänemaa rahva nimel asetatakse mälestussambale ühispärg ja mälestusküünlad.

Mälestushetkele järgneb Jaani kirikus kontsert-palvus, kus teenib Lääne praost Leevi Reinaru, kõnelevad linnapea Urmas Sukles ja Kaitseliidu Lääne maleva nimel kapten Raimond Lunev ja laulab Haapsalu poistekoor.

Tuulevaikse ilma korral asetavad Läänemaa kodutütred ja noorkotkad mälestussambast Haapsalu Jaani kiriku peaukseni 98 mälestusküünalt, teatas kaitseliidu Lääne maleva teavituspealik Heiki Magnus.

2. veebruaril 1920 kirjutati Tartus alla rahulepingule Eesti Vabariigi ja Nõukogude Venemaa vahel. Õiguslikult on tänaseni oluline, et Tartu rahuga lõpetati Vabadussõda ja Venemaa tunnustas tingimusteta ja igaveseks ajaks Eesti Vabariigi iseseisvust. Tartu rahulepingut on nimetatud ka Eesti riigi sünnitunnistuseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments