Kokad avavad Haapsalus uue söögikoha

Ardo Kikerpill ja Maria Laus avavad neljapäeval Vutipesa restorani. Foto Arvo Tarmula

Neljapäeval avab avab endistes Rondo kohviku ruumides uksed söögikoht Vutipesa, mida eristab teistest Soome stiilis bufee.

Soome stiilis buffee tähendab söögikoha omanike ja ainsate töötajate Ardo Kikerpilli ja Maria Lausi sõnul bufeed, kus hinna sees on ka kohv ja vesi.

Enamik Haapsalu söögikohti paneb uksed talveks kinni, Vutipesa avab uksed keset talve. „Meie kontseptsioon on teine,” põhjendas Kikerpill.

Tema sõnul on nii Haapsalus kui ka Eestis puudu bufee-stiilis söögikohtadest, kus inimene võib süüa palju tahab ja tõstab taldrikusse just seda, mida tahab. Tavaline päevapraad võib sisaldada asju, mida sööja ei soovi. Vutipesas saab 4 euro ja 90 sendi eest süüa suppi ja praadi ning juua vett ja kohvi nii palju, kui sisse mahub.

Bufees pakutav muutub iga päev, valikusse plaanitakse kaks praadi. On ka tellitavaid roogi, mille hind jääb alla 10 euro. Pearoana pakutakse burgerit, šnitslit ja kana.

Nimevalikul sooviti tekitada hubane ja kodune tunne. Alguses kaalusid omanikud nime Pesa, mis sümboliseerib neile hubasust ja kodusust. Paraku on sellenimeline koht Tallinnas olemas. Pesa nime täiendati ja nimeks sai Vutipesa. „Vutt seostub väikse armsa linnuga,” ütles Kikerpill.

Just kodust tunnet ongi omanikud söögikohta kujundades proovinud saavutada.

Omanikud on elukutselt kokad, töötanud Eestis ja Soomes, Tallinnas ja Haapsalus. Kikerpill oli aastaid Laines peakokk. Tallinna elutempo on omanike jaoks liiga kiire, Haapsalu on nende meelest mõnus ja rahulik.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
Maakas
Maakas

Edu teile! Kindlasti peab külastama.

Puzikov
Puzikov

idee on huvitav, mõni näljane jääbki sinna laua äärde mugima.

wpDiscuz