Galerii: Vutipesa sai kaheaastaseks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 10
Vutipesa peab täna oma teist sünnipäeva. Foto: Urmas Lauri

Haapsalu peatänava ääres asuv Ardo Kikerpilli ja Maria Lausi Vutipesa kohvik peab täna oma teist sünnipäeva.

“Tasapisi läheb,” ütles Kikerpill. Tema sõnul on kaks aastat lühike aeg, et järeldusi teha. “Firma jaoks on see liiga lühike periood. Äriteooria kohaselt hakatakse alles kolmandal aastal kasumit teenima. Meil see aga alles algab,” nentis Kikerpill.

“Kaks aastat tagasi avasime esimesena Haapsalus bufee,” meenutas Kikerpill. Bufee-stiilis söögikohas võib inimene võib süüa palju tahab ja tõstab taldrikusse just seda, mida tahab.

Kui Vutipesa oli otsa lahti teinud, hakkas bufeesid lisanduma nagu seeni pärast vihma. “Aga praegu on bufeesid siin juba liiga palju, ei toida ära. Linn on väike,” tõdes Kikerpill.

Talvel pakubki Vutipesa supibufeed ja pannkooke. Suvel, kui rahvast linnas taas rohkem on, pakutakse taas täismenüüga bufeed.

“Talv on vaikne,” nentis kohvikus toimetav Jaanika. “Ühed suvised turistid sattusid hiljaaegu siia, küsisid, et mis siin Haapsalus toimub, et nii vaikne on.”

“Meil on jaanuarist uus menüüd, paljud proovivad seda,” ütles Jaanika. “Pannkoogid ja pelmeenid, kindlasti tasub neid proovida. “

Olulisi muudatusi omanikud Vutipesas suveks ei plaani. “Keskendume catering’i peale, katame sünnipäevalaudu, rendime koosviibimisteks ruume,” kirjeldas Kikerpill. “Suvel tahame jälle täismenüüga bufeed teha, tegutseda vastavalt rahvaarvule linnas.”

Paljud Haapsalu söögikohad panevad talveks uksed kinni. “Me läksime sellele, et oleme esmaspäevast reedeni lahti kella neljani õhtul, siis katab ühe vahetusega ära,” rääkisid omanikud. Suvel, mis algab Vutipesa jaoks Itaalia veinipäevadega, tegutsetakse taas kahes vahetuses.

Kikerpilli sõnul algab päris suvi Haapsalus juuni keskpaigas. “Aga läinud aasta näitas, et suvi jäigi tulemata, seda nii rahvaarvult kui ka ilma poolest,” nentis Kikerpill.

Vutipesa omanikud Ardo Kikerpill ja Maria Laus on elukutselt kokad, töötanud Eestis ja Soomes, Tallinnas ja Haapsalus.

Fotod: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments