Kohus mõistis vargakampa kuulunud naisele tingimisi vangistuse

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Siret Haukka. Foto: Urmas Lauri
Siret Haukka. Foto: Urmas Lauri

Täna luges kohtunik Piia Jaaksoo Haapsalu kohtumajas peetud istungil ette otsuse, millega vargustes ja narkokuriteos süüdistatud Siret Haukka mõisteti tingimisi kaheks aastaks ja kuueks kuuks vangi. Reaalsest vangistusest pääses Haukka kolme ja poole aasta pikkuse katseajaga.

Siret Haukkat süüdistati viies varguses. „Sissetungimisega, grupi poolt toime pandud vargused,“ täpsustas prokurör Marelle Ulla.

Vargajõuk, kuhu kuulus Haukkale lisaks ka kaks meest, tegutses Läänemaal tunamullu 25. maist kuni 15. juunini. Endises Noarootsi vallas tungiti elamutesse Spithami, Niibi ja Sutlepa külas ning endises Lihula vallas Kirikukülas.

Varguste eest taotles prokurör Haukkale ühe aasta pikkust vangistust.

Siret Haukkat süüdistati ka suure koguse, vähemalt 11,22 grammi narkootilise aine amfetamiin omamises. Amfetamiinipakid leiti Haukka elukohast Tallinnas mullu augustis toimunud läbiotsimisel. Prokurör taotles Haukkale narkokuriteo eest karistuseks kahe aasta pikkust vangistust.

Liitkaristuseks nende kuritööde eest taotles prokurör Siret Haukkale karistuseks kahe aasta ja kuue kuu pikkust vangistust, kuid soovis süüaluse reaalsest vanglakaristusest tingimuslikult vabastada kolme aasta ja kuue kuu pikkuse katseajaga.

Kohus mõistis Haukkalt riigi tuludesse kriminaalmenetluse kuluna 2830 eurot.

Kohus rahuldas ka vargustes kannatanute tsiviilhagid ning Haukka peab viiele kannatanule tasuma kokku 16 140 eurot.

Süüalune Siret Haukka oli kohtu otsusega nõus.

Siret Haukka kaitsja Toomas Alp ütles kohtule, et kokkulepe on optimaalne ja seadusega kooskõlas.

Kohtuotsuse peale on õigus 15 päeva jooksul Tallinna ringkonnakohtule edasi kaevata seoses väidetavate kokkuleppenenetluse normide rikkumisega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tont
6 aastat tagasi

Eks Haapsalu kohus on alati pätisõbralik olnud. On suur viga,et kohtunikud on ametis eluaegselt- 10 aastat on lagi. Sest muidu nad kannatanute suhtes õiglasi otsuseid langetada ei suuda. Päris anekdoot- raskema kuriteo karistus katab kergema eest saadavad karistused.E. maakeeli- varasta ja laku.Ning siis müü narkotsi,mille eest saad suurema karistuse. Vargused antakse andeks.