0

Eesti pikimal jalgpalliturniiril mängib  Läänemaa võõrsil Põlvamaaga

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Saarlaste vastu oli Läänemaa trump Rimo Hunt (sinises särgis). Foto Arvo Tarmula

3. juunil on jalgpalliväljakutel üle Eesti võistlustules 15 maakonna ja pealinn Tallinna koondised. Läänemaa koondis mängib võõrsil Põlvamaaga.

Seitsmendat aastat vältava projekti „Eesti maavõistlused” taga on erinevad jalgpalliklubid, maakondlikud spordiliidud ja jalgpalliliit.

Projekt kutsuti ellu, et tugevdada kohalikku identiteeti, väärtustada erinevaid Eesti paiku ja propageerida sportlikke eluviise. Kui varem toimusid maavõistlused jaanipäeva eel ja mullu septembrikuu alguses, siis tänavusel hooajal leiavad maavõistlused aset 3. juunil.

Eesti maavõistluste turniiri süsteem näeb ette, et kõik koondised mängivad omavahel läbi kahel korral (kodus ja võõrsil). 2012. aastal alguse saanud turniir kestab 30 aastat. Viigilise tulemuse korral selgitatakse küll võitja penaltiseeriaga, kuid protokolli kantakse viigiline tulemus ja tabelisse läheb üks punkt.

Kuue vooru järel juhib tabelit Harjumaa 16 punktiga, 13 on kogunud Valga- ning Võrumaa. Vastavalt neljandal ja viiendal kohal on Ida-Virumaa ja Tallinn, kes lähevad seitsmendas voorus ka vastamisi. Esikuuikusse mahub veel kümne punktiga Järvamaa. Terve tabeli ja seniste tulemustega saab tutvuda jalgpalliliidu koduleheküljel.

Läänemaa esimesed mängud turniiril olid tagasihoidlikud, kuid mullu võideti 5:1 Saaremaa koondist ja nüüd ollakse 6 punktiga 13. kohal. Põlvamaa on 4 punkiga 16.

Pühapäev, 3. juuni

16.00 Jõgevamaa – Harjumaa

16.00 Hiiumaa – Valgamaa

16.00 Viljandimaa – Raplamaa

16.00 Järvamaa – Võrumaa

16.00 Tartumaa – Lääne-Virumaa

16.00 Põlvamaa – Läänemaa

16.00 või 19.00 Saaremaa – Pärnumaa

19.00 Ida-Virumaa – Tallinn

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz