Haapsalu laskurid tõid Vilniusest medaleid

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Ekke Alar Toomingas. Foto: Mati Seppi
Ekke Alar Toomingas. Foto: Mati Seppi

Kolm Haapsalu laskjat osales nädalavahetusel Vilniuses rahvusvahelisel võistlusel. Ekke Alar Toomingas ja Elari Tahvinov tulid koju pronksmedaliga.

„Kohal oli Balti riikide paremik, lisaks laskjaid Poolast ja Valgevenest,“ ütles treener Mati Seppi. „Sisuliselt oli tegemist Ida-Euroopa riikide meistrivõistlustega.“

„Haapsalu laskureid on seal ka varem käinud, aga oma nime all osalesime sellel võistlusel esimest korda.“ Eestist oli haapsallastele lisaks esindatud Narva, Elva, Männiku, Ülenurme ja Valga.

Võistlus toimus Vilniuses Poola kultuurikeskuses, mille teatrisaal oli ajutiselt õhkrelvatiiruks muudetud. “Lasti elektoonilistesse märklehtedesse, mis olid kohale toodud Poolast,” ütles Seppi.

„Meie poisid on kogu aeg lätlastelt peksa saanud, sel võistlusel olime aga neist kõvemad,“ tunnustas Seppi.

Ekke Alar Toomingas sai kuni 20aastaste arvestuses kõva isikliku rekordi õhupüstoli 60 lasus – 557 silma -, ja oli sellega oma vanuserühmas kolmas.

Kuni 18aastaste hulgas sai kolmanda koha Elari Tahvinov. Õhupüstoli 40 lasus kogus ta isiklikuks rekordiks 362 silma.

„Kõrbes seekord püssipoiss Marten Tiitsma,“ nentis treener Seppi. Tema laskis õhupüssi 60 lasus kuni 20aastaste arvestuses 543 silma ning sai 28. koha.

Toomingas pääses ka nn superfinaali. „Reedel ja laupäeval lasti harjutused kaks korda läbi ja siis löödi kõik vanuserühmad kokku,“ kirjeldas Seppi superfinaali pääsu. „Selles arvestuses pääses Toomingas superfinaali 27 parema hulka, kes hakkasid omavahel duell-laskmist tegema.“

„Ekkel oli see esimene kord, poiss oli närvis,“ nentis Seppi. „Finaali alustas ta ilusalt, võites mullust Euroopa kolmandat.“ Lõppkokkuvõttes sai Ekke Alar Toomingas 18. koha. Elari Tahvinov oli üldarvestuses 34.

Kokku osales Vilniuses peetud võistlusel üle 250 laskja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments