Lääne Malevlane: suurõppus Siil paneb kaitseliidu proovile

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kaitseliit ja kaitsevägi korraldavad tuleva aasta mais suurõppuse Siil 2018, et kontrollida kaitseliidu (sh maakaitseüksuste) ja reservväe lahinguvalmidust ning võimet täita ülesandeid laiapindse riigikaitse raames.

Raskuskese on seekord kaitseliidul, osalema oodatakse kõiki tegevliikmeid, sh naiskodukaitsjad. Õppuse käigus antakse hinnang kaitseliidule ja seetõttu on igaühe panus tähtis.

Õppus käib 3.-13. mail. Meie maleva sisekaitse allüksused kutsutakse õppusele 4.–6. mail. Pärast formeerimist on Lääne- ja Hiiumaal koostegevusharjutus kaitseväe ning politsei- ja piirivalveametiga. Nende õppus lõpeb 6. mail.

Lahingugruppi kuuluvad Lääne maleva allüksused osalevad 4.-7. mail. Formeerimise järel sooritatakse motoriseeritud rännak Pärnumaale, kus lahingugrupi koosseisus tehakse taktikaline harjutus. Maleva staabi koosseis osaleb 4.-13. mail. Ülesanne on sisekaitse allüksuste juhtimine ja koordineerimine ning osavõtt kaardiharjutustest.

Hea Lääne maleva tegevliige! Anname tuleva aasta kevadel üheskoos suure panuse Eesti riigi kaitsele! Tule Siilile!

Jüri Bachman, staabiülem

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments