Tallinna–Ääsmäe lõigul hakati testima elektroonilisi liiklusmärke

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Dateiname : DSC_0054.JPG Dateigröße : 2.5 MB (2613179 Byte) Aufnahmedatum : 2004/02/06 18:24:43 Bildgröße : 3008 x 1960 Pixel Auflösung : 300 x 300 dpi Farbtiefe : 8 Bit/Kanal Schützen : Aus Ausblenden : Aus Kamera-ID : N/A Kamera : NIKON D1X Qualitätsmodus : N/A Messmethode : Mehrfeld Belichtungsbetriebsart : Verschlusszeitenpriorität Speedlight : Nein Brennweite : 200 mm Verschlusszeit : 1/125 Sekunde Blende : F6.7 Belichtungskorrektur : 0 EV Fester Weißabgleich : N/A Objektiv : N/A Blitz-Synchronisierungsmodus : N/A Belichtungsdifferenz : N/A Flexibles Programm : N/A Empfindlichkeit : N/A Schärfung : N/A Farbmodus : Farbe Farbeinstellungen : N/A Farbsättigung : N/A Farbsättigung : N/A Tonwertkorrektur : N/A Breite (GPS) : N/A Länge (GPS) : N/A Höhe (GPS) : N/A
Euroopa suurim elektrooniliste liiklusmärkidega tee Saksamaal Nürnbergis. Foto Nürnbergi linnavalitsus / wikipedia

Tallinna–Pärnu maanteel alustati Tallinna–Ääsmäe lõigul muutuva teabega elektrooniliste liiklusmärkide testimist, mis kestab kuni 2018. aasta jaanuari keskpaigani.

“Testperiood kestab ligi kuu aega, mille jooksul kontrollime märkide korrektset toimimist,” ütles liiklusjuhtimiskeskuse juhataja Siim Vaikmaa. “Testimisel kuvame asjakohast infot, et liiklejatel ei tekiks segadust.”

Muutuva teabega märgid hakkavad tööle 2018. aasta esimeses pooles peale elektriühenduste ja juhtimistarkvara valmimist. Märgid paigaldatakse Tallinna–Pärnu–Ikla maanteele Smart E67 projekti raames.

Smart E67 projekti eesmärk on vähendada sõiduaega ning pakkuda turvalisemat teeoludega arvestavat tänapäevast liikluskeskkonda, initsiatiivis osalevad Eesti ja Läti.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments