0

Jõuametid ja omavalitsused pidasid kriisiõppust

Kaire Reiljan

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Koostööõppuse meeskond lahendas läinud nädalavahetusel külma ja elektrikatkestuse koosmõjul tekkinud kriisi. Foto erakogu

Kaitseliidu õppusega Orkaan ühel ajal harjutasid Läänemaa jõuametite ja  omavalitsuste esindajad kriisiõppusel hädaolukordade lahendamist.

Kaitseliidu Lääne maleva ja Lääne maavalitsuse eestvõttel Lääne maleva staabis peetud õppusest võtsid lisaks politsei- ja piirivalveameti ja päästeameti maakondlike juhtide osa  kaitseliidu Lääne maleva, naiskodukaitse Lääne ringkonna ning kohalike omavalitsuste esindajad.

Õppuse eesmärk oli välja selgitada kohalike omavalitsuste ja jõustruktuuride tegevused, vajaminevad ressursid ja arenguvajadused, reageerimaks ulatuslikumale hädaolukorrale talvetingimustes. Õppuse legendi järgi oli külma ilmaga tekkinud olukord, kus puudus elekter. Olukorra lahendamisega tegeles kaks meeskonda – üks tegevuskava ja meetmete, teine ressursi koondamisega.

Õppuse ühe korraldaja, Lääne maleva staabiülema Jüri Bachmani sõnul sai õppuse eesmärk täidetud, sest õppuse mõte ongi leida üles kitsaskohad.

„Kriise saab lahendada ainult koostöös,” lisas ta. Bachmani sõnul töötab politsei, pääste ja kaitseliidu koostöö väga hästi, sest seda on igal palju harjutatud. Tunda andis aga, et uued suurvallad on ametis struktuuride moodustamisega ja valla kriisiolukordadeks valmistumise peale uues olukorras pole jõutud. Tulevikus tuleb aga omavalitsustes luua oma kriisikomisjonid ja tegevuskavad, et olla valmis võimalikeks kriisideks.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz