0

Isad pannakse isadepäeval sportima

Tavakohaselt pannakse isad isadepäeval lasteaias ja koolis lastega koos mängima ja mürama. Eesti rahvakalendri tähtpäevade andmebaasi andmeil on isadepäeva siht süvendada isade ja laste suhteid.

Paljud õppeasutused ongi selle kuulutanud isaga sportimise päevaks. Ehkki isadepäeva on püütud igati muuta perepühaks, on see seni pigem koolide, õppeasutuste, sõjaväeosade, sõjakoolide ja muude selletaoliste organisatsioonide tähistatav tähtpäev. Eestisse tuli isadepäev Soomest.

Emadepäeval pannakse lapsed emadele üldjuhul laulma, isadepäeval aga isadega koos võimlema. Isade küsitlemisel tuleb aga välja, et isad ei ole lastega koos sportimisest huvitatud, vaid sooviksid sellelt päevalt midagi muud. Lastega koos mürada jõuab igal ajal.

Mida tahaksid isad isadepäeval teha?

Andrus, kahe lapse isa: Ma tahan panna lipsu ette, ülikonna selga ja istuda pehmes tugitoolis, klaas konjakit käeulatuses. Kindlasti ei taha ma minna ketsidega metsa vahele võimlema. Ma lihtsalt vihkan kehakultuuri.

Uku, kolme lapse isa: Tahan teha midagi lastega, lähen vist Bowlingusse.

Kristo, kahe lapse isa: Mina tahaksin isadepäeva hommikul puhata, lapsed teeksid mulle kohvi, pannkooke ja suured kallid ning õhtupoole võiks kogu perega minna näiteks kontserdile, teatrisse või kinno. Midagi sellist kultuurset teha.

Kristjan, kahe lapse isa: Mina tahaksin rahulikult kodus olla.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz