Ringkonnakohus jättis Luige otsuse jõusse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Alari Luik. Foto arhiiv

Tallinna ringkonnakohus jättis muutmata Pärnu maakohtu süüdmiõistva otsuse, millega endist politseinikku Alari Luike karistati tingimisi vangistusega.

Juuni lõpus mõistesti Luik Haapsalu kohtumajas süüdi liigse vägivalla tarvitamises ja võimupiiride ületamises. Kohus karistas Luike pooleteistaastase vangistusega kaheaastase katseajaga. Võimuliialdustes ühe kannatanu suhtes mõistis kohus aga toona Luige õigeks, sest kannatanu ütlused polnud kohtu hinnangul usaldusväärsed.

Maakohtu otsuse vaidlustasid ringkonnakohtus nii prokurör Indrek Kalda kui ka Luige advokaat Harry Ots. Prokurör polnud rahul Luige osalise õigemõistmisega. Ots aga taotles Luige õigeks mõistmist paragrahvides, milles kohtualune süüdi mõisteti.

Ringkonnakohtu kolleegium leidis, et maakohtu põhjendused on piisavad.

Ringkonnakohtu otsuse võib riigikohtus vaidlustada 19. novembrini.

Luik sattus seadusega pahukisse mullu jaanuaris, kui ta ähvardas alaealist kannatanut ning lõi teda. Samuti süüdistati teda ametiisikuna füüsilise jõu ebaseaduslikus kasutamises kahe alaealise suhtes mullu märtsis.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Valge Daam
6 aastat tagasi

Eks need, kelle autod, kodud, lapsed ja muu “vara” veel rikkumata,
õigustavad uue põlvkonna pättide kasvulava!
Üks politseinik julges ennast pagulaseks mõelnud muidusööja, kelle naine osutus “isesüttivaks,” ka asju/inimesi õige nimega nimetada…
kihutati Politseist minema!
Sama toimub ka nendega, kes julgevad pättidele vastu hakata!
Jõudu, INIMÕIGUSLASED!

Triibik
6 aastat tagasi

Luik oli ùks vàhestest Haapsalu politseinikest,kes tööd sūdamega tegi ning keda kaagid kartsid. Mida on nàha ka nende parastavatest kommidest. Need nolgid,kelle pàrast Luik lahti lasti, laaberdavad ja lõhuvad aga rahumeeli edasi. Ja vaevalt patrullil peale sellist hàmmastavat kohtuotsust vàljakutsele enam kiiret on.

Kent. Soome poiss
6 aastat tagasi

Lossi platsi ees pühapäeval peale kirikut ihunuhtlus. Lapsi nüpeldada😕

Polikarpov
6 aastat tagasi

Korralik kloun see tüüp. Ja pätiks ka ei saanud. Ainult tsirkus veel päästab. Miks oli vaja kogu linna hirmutada selle vilkuriga kihutamistega???

Muutso. L.
6 aastat tagasi

Selline tüüp on nuhtluseks kogu ühiskonnale. Ema isa vist kodutöö tegematta jätnud.

Jaak. Mänd
6 aastat tagasi

Kus on ikka julgust lapsi peksta. Ise selline tossike ja käib vanade retsidega saunas. Vangi panna ja sada kepihoopi palja taguotsa peale.

Ahtu
6 aastat tagasi
Reply to  Jaak. Mänd

Ära aja iba, see minu sõbrake.