Pärnu Postimees: Pärnumaa rikastus reisisadama ja Lihula linna võrra

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Pärnu Postimees 7. november 2017. Repro: Urmas Lauri
Pärnu Postimees 7. november 2017. Repro: Urmas Lauri

Tänane Pärnu Postimees pühendab kaks külge Pärnumaa koosseisu läinud Lihulale ja Hanilale.

„Pärnumaa on suurenenud kahe Riia linna jagu ja saanud kaasavarana reisisadama, rahvuspargi ja 806aastase Lihula, kus katlamajas muudetakse luhahein toasoojaks ja mõisahäärberil tiksub vaibakudujate kingitus,” kirjutab leht.

Ajakirjanik Silvia Paluoja on käinud Lihula katlamajas, mis on ainuke Eestis, mis kütab luhaheinaga, ja Penijõe mõisas, ning vestelnud Narma vaibatehase juhataja Janek Viprega, kes kinkis Lihula mõisale seinakella.

Pärnu maakonnas on lisaks 5602 elanikuga Lääneranna vallale haldusreformi järel Pärnu linn (51 730 elanikku), Põhja-Pärnumaa vald (8561), Tori vald (11 716), Häädemeeste vald (4982), Saarde vald (4873) ja Kihnu vald (701 elanikku).

Pärnu Postimees 7. november 2017. Repro: Urmas Lauri
Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Maakas
6 aastat tagasi

Kas Lihula on jälle linn?

Maakale
6 aastat tagasi
Reply to  Maakas

Lihula sai linnaõigused juba aastal 1993.

einoh
6 aastat tagasi

vedas neil tõesti