Kirjanike tuur jõuab täna Läänemaale

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Esialgu välja kuulutatud Kalju Kruusa asemel tuleb Läänemaale koos Kaur Riismaa, Igor Kotjuhi ja Carolina Pihelgaga hoopis Triin Soomets, sest Kruusa haigestus.

Täna kell 13 Taebla raamatukogus ja kell 17. 30 Haapsalu raamatukogus kohtuvad lugejatega kirjanikud Triin Soomets, Igor Kotjuh, Kaur Riismaa ja Carolina Pihelgas.

Tegemist on traditsioonilise novembrikuise ringsõiduga, kus üle Eesti kohtuvad kirjanikud raamatukogudes lugejatega. Läänemaale tulevad Soomets, Kotjuh, Riismaa ja Pihelgas, kes on kõik pälvinud oma loomingu eest kõrge tunnustuse.

Triin Soomets (snd 1969) debüteeris aastal 1990 luulekassetis koos Elo Vee, Liisi Ojamaa, Aidi Valliku ja Ruth Jyrjoga.

Soomets on pälvinud Juhan Liivi luuleauhinna ja olnud Kultuurkapitali kirjanduse sihtkapitali aastaauhinna laureaat ning riigi kultuuripreemina nominent.

Igor Kotjuh (snd 1978) kirjutab eesti ja vene keeles, tema emakeel on vene keel. Kotjuhil on ilmunud kokku kolm luulekogu.

Kotjuh on pälvinud presidendi kultuurirahastu noore kultuuritegelase eripreemia, Kultuurkapitali venekeelse kirjanduse luulepreemia ja Valgetähe V klassi teenetemärgi.

Kaur Riismaa (snd 1986) sulest on ilmunud kolm luulekogu, kogude eest „Teekond päeva lõppu” ja „Merimetsa” pälvis ta Kultuurkapitali aastapreemia.

Tunamullu debüteeris Riismaa prosaistina (romaan „Pimeda mehe aiad”).

Carolina Pihelgas (snd 1986) on nelja luulekogu autor. Ta on olnud korduvalt kultuurkapitali luule- ja tõlkepreemia nominent.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments