Politsei kontrollib täna kaugliinibussides turvavööde kasutamist

BNS

Foto: arhiiv
Lux Express osaleb turvalisuse kampaanias. Foto arhiiv

Politsei- ja piirivalveamet kontrollib teisipäeval turvavarustuse kasutamist kaugliinibussides, tuletamaks meelde, et turvalise bussisõidu jaoks on lisaks kvaliteetsele bussile ja oskuslikule bussijuhile oluline igal reisijal bussis alati oma turvavöö kinnitada.

Oktoobris bussifirma Lux Express 5200 reisija seas läbi viidud rahvusvahelise küsitluse tulemused näitavad, et turvavöö kinnitab bussis alati vaid 53 protsenti Eesti bussireisijatest, samas kui autos kasutab turvavööd alati 89 protsenti sõitjatest.

Kampaaniat bussis turvavöö kinnitamiseks viivad novembris läbi politsei- ja piirivalveamet, maanteeamet, Lux Express, Simple Express ning Tallinna bussijaam.

Kampaania raames selgitatakse laiemalt turvavöö kasutamise olulisust bussis, viiakse bussides läbi turvavöö kasutamise kontrollreide ning pakutakse reisijatele võimalust testida turvavöö kasutamise mõju õnnetusjuhtumi korral.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
elis
5 aastat tagasi

jhhghfrj

ikt
6 aastat tagasi

Mis kurja küll turvavöö kasutamata jätmine ühiskonnale teeb? Ah et õnnetuse korral on ravi kallim? Alkoholi tarvitamise ja suitsetamise tagajärgede ravi on kordades-kordades kallim, ometi on need pahed lubatud!!!

Arvos
6 aastat tagasi

Turvalisem oleks kui politsei oma haiglastest tagajamise instinkidest juhinduna ei kihutaks tagaaetavat ega tema teele jäävat ohvrit teise ilma ega haiglasse!

Plekk-karp
6 aastat tagasi

Go-bussides ei pane reisijad endale turvavööd ka sugugi peale, isegi Hiiumaa liinidel, Haapsalust rääkimata. Inimestel ei ole vähimatki hirmu liikluse ees. Ometi on see igapäevane teema meie liikluskultuuri(tuse)s.