Bussifilmad vähendasid väljumisi Haapsalu-Tallinna liinidel

Reedel olid Go Busil käigus taas suured bussid, sest reisijaid on aina juurde tulnud. Malle-Liisa Raigla
Bussifirmad vähendavad väljumisi. Malle-Liisa Raigla

Bussifirma Lux Express võttis esmaspäevast käigust ühe väljumise Haapsalu-Tallinn suunal, kolmapäevast on sama plaan ka bussifirmal Go Bus.

Go Bus jätab ära väljumised Haapsalust esmaspäevast laupäevani kell 8 ja 17, pühapäeviti kell 13 ja 18. Tallinnast ei välju buss esmaspäevast laupäevani kell 9.20 ja iga päev kell 19.40 buss.

Lux Expressi buss ei välju kell 9 Haapsalust ja kell 10 Tallinnast.

„Ajutine väljumiste vähendamine on tingitud reisijate arvu olulisest langusest neil liinidel seoses piirangutega. Samas peame oluliseks, et linnadevahelised bussiühendused jätkuksid ning inimestele oleks tagatud liikumisvõimalus ka piirangute ajal. Tuletame meelde, et enda ja kaasreisijate tervise huvides tuleb ühistranspordis kindlasti kanda maski,“ sõnas Go Busi juhataja Andrei Mändla.

Lux Expressi tegevjuhi Ingmar Roosi sõnul hakkas reisijate arv tuntavalt langema alates eelmisest nädalast. „Võimalik vajadus ajutiseks mahu vähendamiseks on andnud endast märku juba enne piiranguid. Kindlasti vähendavad liikumispiirangud linnadevahelise bussiteenuse nõudlust veelgi, mis omakorda lisab meie väljakutseid täis finantsolukorda veel ühe planeerimatu muutuja. Samas ühiskonnana peame tegema raskeid otsuseid, et tuleks kiiremini päev, kui saame uuesti täies mahus edasi sõita, nii Eestis kui ka välisriikides,“ ütles Roos.

Go Bus monitoorib jooksvalt busside täituvust ning teeb otsuseid liinide ajutise sulgemise või avamise osas lähtuvalt reisijate nõudlusest. Võimalikest muudatustest annab Go Bus täiendavalt teada kodulehe kaudu.

Lux Expressi välljumiste vähendamine kehtib aprilli lõpuni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mask
3 aastat tagasi

Koroonale see meeldib……..

Oraa Kel
3 aastat tagasi

Ma imestan,et nad niigi vastu on pidanud.Päris hale vaatepilt,kui 70 kohalisest bussist 7 inimest välja astub. Ja paljud neist haiged on,ei tea keegi. Huvitav,kust need rahvamassid järsku välja ilmuvad kui bussidegi jaoks kundesid pole ?? 🙄 Ja kes selle avantüüri kinni maksab ?

Põud
3 aastat tagasi
Reply to  Oraa Kel

Seepärast bussid on tühjad, et nad ootavad rongi. Siis pidavat tohutud hulgad olema vedada Taääinna ja Haapsalu vahel. Kiiresti vaja raudteed, rahvast on hullupööra.

Just nii
3 aastat tagasi
Reply to  Põud

Ma põhimõtteliselt sõidan ainult rongiga, seni kuni rongid ei sõida – mina ei liigu kodulinnast kaugemale.

Hellat
3 aastat tagasi
Reply to  Just nii

Läänemaal ju rongi ei ole, aga noh sina võid ju sõita

mötiskleja
3 aastat tagasi
Reply to  Hellat

Peetrike ju on…, kuigi seegi müügis

Pelsot
3 aastat tagasi
Reply to  Oraa Kel

Millised sul need 70-kohalised bussid on? Kas lõõtsaga või 2-kordsed?

Eduard
3 aastat tagasi

Ja juhtub sama mis juhtus Rootsi Kuningriigis. Rohkem inimesi ühes bussis…