0

Kanepi sai Moskvas kolmanda võidu ja jõudis põhiturniirile

Tarmo Õuemaa

Tarmo Õuemaa

tarmo@le.ee

Kaia Kanepi. Foto: tenniseliit

 

 

 

Kaia Kanepi (WTA 109, pildil) sai Moskvas ligemale 800 000 USA dollari suuruse auhinnafondiga Kremlin Cupil kvalifikatsioonis kolm võitu ja pääses põhiturniirile.

Kanepil oli kvalifikatsioonis kõrgeim asetus. Kahes esimeses kohtumises võitis Kanepi kindlalt 22aastase ukrainlanna Olga Ianchuki (WTA 261) 6/2, 6/1 ja 20aastase serblanna Ivana Jorovici (WTA 194) 6/2, 6/0.

Kvalifikatsiooni finaalis 28aastase venelanna Alisa Kleybanovaga (WTA 383) oli aga Kanepi raskustes.

Eestlanna alustas kindlalt, võitis oma servigeimi nulliga ja murdis kohe ka vastase pallingu. Kuuendas geimis oli veel kaks murdevõimalust, kuid need jäid kasutamata, küll aga õnnestus murda kaheksandas geimis ja esimene sett tulemusega 6/2 võita.

Teine sett eestlanna jaoks hästi ei alanud.  Kanepi kaotas oma esimese servigeimi ja kuigi asus Kleybanova servil 40:0 juhtima, ei suutnud vastast murda. Viiendas geimis murdis venelanna uuesti ja võitis seti 6/2.

Otsustav sett algas murdmisterohkelt ja seisuni 3/3 olid mõlemad murdnud kahel korral. Edasi aga kumbki oma servil ei vääratanud ja mängu saatuse otsustas kiire lõppmäng. Venelanna asus küll minimurdega 3:2 juhtima, kuid pärast seda ei saanud enam punktigi ning Kanepi võitis 7:3.

Kaks tundi ja 25 minutit kestnud kohtumises lõi Kanepi 13 serviässa, aga tegi ka kuus topeltviga. Kleybanoval olid samad näitajad kolm ja neli.

Eestlanna kohtub põhitabelis Natalia Vikhlyantsevaga (WTA 69). Kanepi 20aastase venelannaga varem kohtunud pole, küll on aga ta eestlastele teada, sest juunis toimunud s-Hertogenboschis WTA turniiri finaalis sai temast jagu Anett Kontaveit.

Kanepi ja Vikhlyantseva vahelise kohtumise võitja läheb teises ringis kokku kolmanda paigutusega venelannaga Elena Vesninaga (WTA 19).

Moskvas peetaval Kremli karikaturniirnil osalevad tipptennisistidest prantslanna Kristina Mladenovic (WTA 13), lätlanna Anastasija Sevastova (WTA 17), ameeriklanna Coco Vandeveghe (WTA 22) ja korraldajate kutsel Maria Šarapova.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz