Läänemaa 10.–12. klasside jalgpalliturniiri võitis ühisgümnaasium

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänemaa ühisgümnaasiumi I võistkond. Foto: Aavo Tomingas
Läänemaa ühisgümnaasiumi I võistkond. Foto: Aavo Tomingas

Haapsalu kunstmuruväljakul peetud Läänemaa koolispordi liidu 10.–12. klasside jalgpallimeistrivõistlustel oli viie võistkonna seas parim kool taas Läänemaa ühisgümnaasium, võitjaks tuli nende I võistkond. Hõbemedalid said kaela Haapsalu kutsehariduskeskuse jalgpallurid ja pronksi teenis võitjakooli teine võistkond. Järgnesid Lihula gümnaasium ja Noarootsi gümnaasium.

Võitjameeskond mängis koosseisus Kristo Enn, Siim Pikkaro, Artur Matto, Karel Saarkopli, Karmo Einmann, Morten Saar, Siim Suitsberg, Joosep Altmets ja Sten Mark Alberg. Treener Aavo Tomingas.

Selle õppeaasta gümnaasiumide jalgpalliturniir oli üks läbi aegade huvitavamaid. Peakohtunik Aavo Tomingas kiitis võistkondade ühtlast taset ja mängijate meisterlikkust.

“Ükski kool ei jäänud võiduta, kõik kaotasid punkte ja esikolmikusse oli võimalus tõusta kõigil viiel võistkonnal,” lausus Tomingas. Temaga tuleb nõustuda, sest kui heita pilk koolide koosseisudele, siis leiab igast osalenud võistkonnast kaua aega jalgpalliga tegelenud noorsportlasi. Mitmed koolivõistkonnad olid aga komplekteeritud peaaegu sajaprotsendiliselt tegevjalgpalluritest. Näiteks võitjakool Läänemaa ühisgümnaasium mängis koolide meistrivõistlustel põhimõtteliselt sama koosseisuga, keda võiks näha ka Eesti meistrivõistluste III liigas, või olid platsil mängijad, kes veel nädal tagasi võtsid Haapsalu staadionil mõõtu valitsevalt Eesti meistrilt Tallinna FC I-lt.

Hõbemedali teeninud kutsehariduskeskuse koosseisus tegid samuti kaasa eri liigades mängivad noored jalgpallurid. Kolmanda koha saanud Läänemaa ühisgümnaasiumi teises võistkonnas mängisid paljud Eesti U17 eliitliigas ja Läänemaa Jalgpalliklubis mängivad jalgpallurid. Lihula gümnaasiumi eest mängis poisse, kes Eesti meistrivõistlustel esindavad kas Lihula JK meeste III liigas või Pärnu JK Vaprust U15 esiliigas. Noarootsi gümnaasiumi eest olid väljakul näiteks Keila JK-d esindanud jalgpallurid.

Gümnaasiumide turniir oli kolmas sügisene Läänemaa Koolispordi Liidu jalgpalliturniir. Esimese poolaasta õueturniirid on seega peetud. Kõik kolm turniiri andsid ka erineva võitja. Tütarlaste 6.–9. klasside arvestuses võitis Taebla kool, sama vanade poiste turniiri Lihula gümnaasium ja gümnaasiumide hulgas nüüd Läänemaa ühisgümnaasium.

Edasi esindavad mitmed meie maakonna koolid Läänemaad Eesti Koolispordi Liidu meistrivõistluste finaalturniiridel:

Viljandis toimub 5. oktoobril tütarlaste põhikoolide meistriliiga finaal. Osaleb Taebla kool.
Valtus toimub 10. oktoobril poiste põhikoolide meistriliiga finaal. Osaleb Lihula gümnaasium.
Paides toimub 12. oktoobril poiste gümnaasiumide rahvaliiga finaal. Õigus osaleda on Noarootsi gümnaasiumil.
Meistriliiga on võistlus, millest võtavad osa koolinoored, kes omavad jalgpallurilitsentsi, rahvaliiga aga võistlus, kus mängida tohivad ainult ilma litsentsita koolinoored.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments