Urmas Koppe vastus Riho Lepale: reformierakondlane kandideerib Reformierakonna nimekirjas

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Reformierakondlased Lauri Luik, Urmas Koppe ja Reimo Nebokat valimisdebatil Altmõisas. Foto: Arvo Tarmula

 

Reformierakonna Haapsalu piirkonna juht Urmas Koppe saatis endise erakonnakaaslase, eile parteist välja visatud Riho Lepa päringule vastuse Lääne Elu kaudu.

„Kuna ta küsis avalikult, siis ka vastan avalikult,“ põhjendas Koppe.

Nimelt saatis värskelt Reformierakonna ridadest välja arvatud Riho Lepp eile Koppele päringu, milles nõudis ametlikku selgitust, millise erakonna põhikirja punkti vastu tema ja ta seitse saatusekaaslast eksisid. Lepp jagas oma pöördumist ja selle koostamise põhjusi ka Lääne Eluga. Eile ilmunud artiklis „Erakonnast välja visatud oravad nõuavad piirkonnajuhilt Urmas Koppelt aru“ ütles Lepp, et neile pole põhjendatud, millist Reformierakonna põhikirja punkti tema ja veel seitse nüüd juba endist reformierakondlast rikkusid. Lepp märkis samas, et ta isegi ei looda, et Koppe  talle vastab.

Artikli autor sai täna Urmas Koppelt e-kirja, mille sisu on järgmine:

„Saadan vastuse artiklile: Erakonnast välja visatud oravad nõuavad piirkonnajuhilt Urmas Koppelt aru

Reformierakonna liige kandideerib Reformierakonna nimekirjas. Urmas Sukles ja veel seitse erakonnaliiget asetasid ennast oma tegudega väljapoole erakonda. Enam nad ei kuulu Reformierakonda ja sel on põhjused, vt. erakonna põhikiri p.10.1. Meie keskendume oma positiivsele programmile.

Lugupidamisega
Urmas Koppe
RE Haapsalu piirkonnajuht“

Viidatud punkt Reformierakonna põhikirjas ütleb, et erakonnaliige kohustub mitte kahjustama erakonna mainet ja
aitama kaasa erakonna maine tõusule, samuti mitte osalema mistahes grupi, ühenduse või organisatsiooni töös, mille eesmärgid või tegevus on vastuolus erakonna programmiliste põhimõtetega.

Teisipäeva pärastlõunal pöördus Lääne Elu Urmas Koppe poole küsimusega, kas vastab tõele info, et Haapsalu piirkonna juhatus on teinud erakonna peakontorile ettepaneku nimetatud isikud erakonnast välja visata. Koppe ütles, et ei soovi seda delikaatset teemat telefoni teel kommenteerida ja lubas vastata järgmise päeva hommikul kirjalikult.

Reformierakonna pressiesindaja Silver Pukk saatis sama päeva hilisõhtul pressiteate, milles teatati, et Reformierakonna juhatus rahuldas teisipäeva õhtul toimunud koosolekul Haapsalu piirkonna ettepaneku arvata erakonnast välja kaheksa Haapsalu piirkonna liiget, kes rikkusid oma põhikirjalisi liikmekohustusi.

„Arvestades Reformierakonna Haapsalu piirkondliku organisatsiooni ettepanekut, otsustas erakonna juhatus arvata Reformierakonnast välja Andres Laidre, Elerin Leesi, Kalju Aigro, Mati Seppi, Riho Lepa, Terje Parra, Tõnu Parbuse ja Urmas Suklese,” seisis teates.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
33 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eeri
6 aastat tagasi

Tere! Ma ei saa aru, miks ei ole väljavisatute hulgas Siim ja Sulev Saarevälja? Kandideerivad nad ka valimisliidus Hari ja Reformierakonna vastu. Koppe, Luik ja Nebokat, kuidas põhjendate sellist vahetegemist? Väga piinlik ja naeruväärne käitumine Haapsalu reformikate poolt.

Erakonna poliitikutele
6 aastat tagasi

Parem vastake selgelt mõnele küsimusele reformierakonna poliitika kohta riigikogus ja valitsuses: mitu korda on Lauri Luik riigikogu kõnepuldist teinud ettepaneku regionaalpoliitikat muuta, suunata regionaalprogrammidesse rohkem riigieelarve vahendeid, mitu korda on Lauri Luik teinud ettepaneku kohalike omavalitsuste tulubaasi suurendada, et viimased suudaksid neile seadusega pandud ülesandeid hariduse, sotsiaal ja kohaliku kogukonna toetamisel täita. Mida on reformierakond teinud, et riiklikku pensionisüsteemi paremini rahastada, et meie emad-isad ei peaks sente lugedes virelema või piisaks pensionist vanadekodu koha eest maksmiseks. Kas üldse teate palju SA Läänemaa Haigla hoolusosakonna koht maksab? Kas tead mitu regionaalprogrammi on reformierakonna “targal” juhtimisel likvideeritud?Kas teate mitmele projektile kümnest jagub… Loe rohkem »

Naljakas
6 aastat tagasi

Ei saa ka aru kust see Koppe need hääled võtab. Vaevalt, et korteriomanikud,kellele Linnamajandus midagi ei tee ainult ülbitsevad ja võtavad oma hirmsuurt palka vastu. Arusaamatu, kes neile sellised palganumbrid kirjutas,

Pole Naljakas
6 aastat tagasi
Reply to  Naljakas

Võtavad tõesti Läänemaa kohta ikka väga suurt palka. Vare sai kolm korda vähem, kui nüüd saavad firma jagunemise järgselt kaks uut juhatajat kokku. Oli Vare viga selle, et ta väikest palka sai, et ta ei olnud valitsevate erakondade liige. Väga nõme ju? Küsite, kes seesuguse palga määravad? Lihtsalt vastates – nõukogu kehtestab. Kes aga on nõukogu eesotsas – kas mitte Vikman? No ei saa aru, mis toimub…

.
6 aastat tagasi

Rain, kas sul on suurushullustus? Ega sina pole rahvas.

?
6 aastat tagasi

Punkt ju korralikult kirjas. Millest see Seppi aru ei saanud. Kas ta oma spordikooli lepingutest ikka saab aru?Selline lambakari istub volikogus ja juhib linnaelu.

Rain
6 aastat tagasi

Retormierakond, see on meie rahvale kõige suurem õudusunenägu!

Uskmatu+Toomas
6 aastat tagasi

Tegelikkuses vali keda tahad ega mingeid suuri muutusi paremuse poole ei tule.Ette jäävad euroliidu seadused,meie ärikate saamahimu ja Eestlase põikpäisus.Ega muidu ei tegeldaks pseudoprobleemidega-remmelgas,Reidi tee jne. ega hõisataks kui palju kasu toovad võõrsõdurid Tapa linnale.
Inimest enda oinalikkuse eest on võimatu kaitsta kui just appi ei tule taevased jõud !

Nikita
6 aastat tagasi

Mul pole vaja irvitada,ma ei kandideeri.

Naljakas
6 aastat tagasi

Kust Koppe need hääled saab? Mina ei anna, minu moor ka ilmselt mitte (kirub teda), jääb ainult üle, et ehk tema ämm ja … ei teagi, kes veel? Nagu polegi neid. Kurb, kurb, kohalik reform kaotab võimu. No ta ei küüni kaugeltki eelmiste valimiste Luige tulemust, mis oli alla 50.

Aaa
6 aastat tagasi

Koppe nyyd kindlasti 100+ häält ei saa. Maksimum on 45 😉