Reformierakonna kandidaat sai trahvi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Reformierakonna kandidaat Haapsalu ja Ridala ühendvolikogusse Kädly Künnap sai politseilt trahvi 300 eurot.

Politsei pressiesindaja Olja Kivistik ütles, et politsei trahvis Künnapit selle eest, et viimaneTurba kooli direktorina tellis ametiisikuna korduvalt transporditeenust oma elukaaslase äriühingult.

„8. mail koostati Turba kooli direktorile väärteomenetluse otsus seoses korruptsioonivastasesseadusesoleva toimingupiirangu rikkumisega. Karistuseks määrati trahv, mille suurus on 75 trahviühikut ehk 300 eurot,” ütles Kivistik.

Künnap ütles Lääne Elule, et politsei on oma otsuse teinud ja teda ei ole korruptsioonis süüdi mõistetud.Ta märkis, et kaebas töölepingu lõpetamise töövaidluskomisjoni ning töövaidluskomisjon leidis, et Künnapi töölepingu lõpetamine on õigustühine.

Künnap oli Turba kooli direktor 24. märtsini. Nissi vallavalitsus vabastas ta ametist usaldusekaotuse pärast. Nissi toonase vallavanema Peedo Kesseli sõnul rikkus Künnap korduvalt korruptsioonivastast seadust, kui tellis bussivedu oma elukaaslase firmalt Ankalte. 2012–2017 oli Ankalte esitanud arveid Turba koolile ligi 47 000 euro eest.

Ankalte on Läänemaal Ridala vallas tegutsev bussifirma. Künnap on varem olnud Ridala valla Asuküla kooli direktor.

Nissi praegune vallavanem Ermil Miggur ütles, et vallavalitsus kaebas töövaidluskomisjoni otsuse kohtusse, sest polnud sellega nõus. Migguri sõnul pole Harju maakohus veel jõudnud asja arutama hakata. Miggur märkis, et kuna tegu on poolelioleva kohtuasjaga, pole ta nõus kohtuasja kommenteerima. Töövaidluskomisjon tegi otsuse 17. mail.

Künnap on varem ajakirjandusele öelnud, et ei olnud teadlik korruptsioonivastase seaduse nõuetest. Künnapi sõnul kinnitas vallavalitsuse finantsjuht talle, et elukaaslase ettevõttelt teenuste tellimine ei ole keelatud, kui teenus on turuhinnaga ja on võetud mitu võistlevat pakkumust.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
reformierakond
6 aastat tagasi

kuldmünti polnud, autorollot polnud.

kodanik
6 aastat tagasi

Kas see artikkel on kirjutatud juhuslikult peale valimisnimekirjade kinnitamist? Nali, see on ju kampaania

Viigimees
6 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Ei uskunud, et Kädli nii alatute võtetega kampaaniat tegi. Samas andekas, et suutis mitu aastat valla eest varjata, kes bussifirma omanik on. Reformikad oma tavaliste tegevuste juures.

....
6 aastat tagasi

Korruptsioonvastastest nõuetest ei ole meil teadlik mitte keegi.Kindlasti.Puhas korruptsioon seegi,kui elatakse koos,aga abielu– või kooseluseaduse leping vormistamata.Kas eksdirektor värbas ka kooli tööle oma tuttavaid vms.?

reformierakond
6 aastat tagasi

?

juss
6 aastat tagasi

veel üks ilona kaldre?