Lääne-Nigula vallajuhid registreerisid oma valimisliidu

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mikk Lõhmus. Foto: Arvo Tarmula

Mihhail Korb Haapsalus 065 Mikk Lõhmus

Lääne-Nigula valimiskomisjon registreeris valimisliidu „Ühinenud kogukonnad”, mille moodustasid seitse Põhja-Läänemaa meest, eesotsas Lääne-Nigula praegune vallavanem Mikk Lõhmus (pildil).

Valimisliidu moodustajatena on registreeritud Mikk Lõhmus, Jüri Ott, Peeter Kallas, Ants Siig, Margus Ojamäe, Andres Kampmann ja Aivo Hirmo.

„See ei ole kogu meie valimisnimekiri. Selleks et inimesed saaksid meie nimekirjas kandideerida, pidime end kõigepealt registreerima,” ütles Mikk Lõhmus.

Uues Lääne-Nigula vallas on edaspidi ka praegused Nõva, Noarootsi, Martna ja Kullamaa vald. „Ühinenud kogukonnad” on püüdnud enda sekka kõigi ühinevate valdade juhte. Jüri Ott on praegu Kullamaa vallavanem, Peeter Kallas Nõva volikogu esimees, Aivo Hirmo Noarootsi abivallavanem.

Lõhmuse sõnul on nimekirjas praegu 35 inimest, aga kokku peaks neid tulema umbes 40.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
23 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kala
6 aastat tagasi

Kahju, et mõni arukas inimene on “läänemaa lõhkuja” nimekirja sattunud.

Kimaja
6 aastat tagasi

Nüüd Lääne-Nigula Vallavolikogusse reformierakonna nimekirjas kandideeriv Enn Kerge, kelle elusuuruses pilt püüab möödujate pilke Risti aleviku parklas, juhitav Taebla valla spordiklubi sai toetust Taebla staadioni hooldamiseks inventari hankimiseks ja. Võiksite Ennu käest küsida, kui rahva ette ilmub, kuhu hangitud inventar kadus ja miks noori jalgpallurid Taebla valla spordiklubi ei treeni.

...........
6 aastat tagasi
Reply to  Kimaja

Küsisin Ennult järgi. Väidab, et vald ei ole Taebla klubile kunagi staadioni hooldamise tehnika soetamiseks raha andnud. Joonemasin ja väike käsitsilükatav muruniiduk on klubil tõesti olemas, asuvad praegu Taebla koolis. Nendega hooldatakse igal suvel kooli juures asuvaid võrkpalliväljakuid, muidu ei saaks seal suvevollet mängida. Taebla jalgpalli väljaku hooldus vajaks vähe toekamat tehnikat ja vastavat lepingut Lääne-Nigula vallaga kui väljaku omanikuga. Klubi juures saavad jalgpallurid treenida, aga võistlemisega on lood keerulisemad, see eeldab paksemat rahakotti.

Kimaja
6 aastat tagasi

Kes keelab sporti teha kui tahtmist jagub. Taeblas koguni kaks suurt võimlat, kus saab kõiki pallimänge harrastada, ole mees ja kutsu sõbrad platsile. Ega Lõhmus saa teid kättpidi kohale talutada. Vallavalitsus jagab spordiklubidele toetust, saab treeneri palgata. Taebla spordiväljakul saab jalgpalli mängida ja ega Lõhmus pea väljaku ääres mängijaid kokku vilistama, ise peab mees olema ja mängijad kokku ajama ning mängi palju kulub. Kergliiklusteel saab rulluisu või -suusaga harjutada, milleks küll vallavanema käsku vaja pole. Rohkem sporditegusid ja vähem virinat!

...........
6 aastat tagasi
Reply to  Kimaja

Lugupeetud hr Kimaja! Kõik on suurepärane, aga ehk saab nii mõndagi teha veel paremini. Taebla jalgpalliväljakul jalgpalli mängimine ei ole kuigi mugav. Puuduvad normaalsed väravad ja väravavõrgud. Niidetakse üliharva. Mis mõnu sa põlvini rohus palliveeretamisest ikka tunned! Minule isiklikult ja minu sõpradele ei ole see probleemiks. Autoga mõni minut sõitu olengi Haapsalus normaalsetes tingimustes palli mängimas. Lastest on kahju, palju neid vanemaid ikka on, kes oma lapsi autoga linna tassida saavad.

Roobert
6 aastat tagasi

Need Nõva inimeste kibestunud kommentaarid siin näitavad ehedalt, miks haldusreform on vaja ära teha. Lõhmus suutis Lääne-nigula käima vedada, veab ka uue valla välja, igal juhul toetan.

...........
6 aastat tagasi
Reply to  Roobert

Räägi Roobert palun lähemalt, mida Lõhmus on käima vedanud? Kultuuri? Spordi? Taeblas küll seda märgata ei ole! Eelmise valitseja (valitsejanna) ajal käis siin kibe spordielu. Jalgpalli meeskond ja naiskond mängisid Eesti meistrivõistlustel, lastaeaia kossuplatsil olid igal pühapäeval tänavakorvpalli turniirid. Sai isegi seal mängitud.Praegu on siin nii jalku väljakul kui kossuplatsil juba aastaid täielik vaikus. Mulle tundub küll, et Lõhmus on siin igasuguse sporditegevuse ära lõpetanud. igasuguse spor

Ando
6 aastat tagasi

Ei saa ma aru nõvakate pidevast kiljumisest siin. Nõval on nö võimul olnud ühed ja samad inimesed juba väga pikka aega ja sisuliselt on vald välja surnud. Muutke oma valikuid siis, siin kisamine ei vii teil seal elu edasi.

talusulane
6 aastat tagasi

Mulle see nimekiri küll meeldib. usun täiesti siiralt,et uues vallas lõpeb ka Nõva jama ära ja igaüks saab aru, millega ta tegelema peab. Mikk Lõhmus on teaduste doktor, kas kellegil on veel midagi vastu panna.

sulase mõistus
6 aastat tagasi
Reply to  talusulane

Kulla inimene tee endale kõigepealt selgeks mis on teadus ja mis on poliitika. Sama hästi võiks võrrelda siga ja kägu.

see on
6 aastat tagasi
Reply to  talusulane

tüüpiline talupoja mõistus, kus abstraktne mõtlemine käib selgelt üle pea.

vello
6 aastat tagasi
Reply to  talusulane

Et kui ma kirjutan näiteks doktoritöö teemal: “Parim võimalik moodus puukide eemaldamiseks ekspluateerides Lagrange meetodit”, siis millist erakonda või valimisnimekirja sa mulle soovitaksid? Teen ju ka teadust.

vaadake
6 aastat tagasi

sulide suurim häda ongi see, et nad ei saa eksisteerida üksi, nad tegutsevad alati pundis. ja nii ongi lihtsam valida, sest 35-40 nime saab kohe ühe nimekirja alusel välistada ja ei pea valimisboksis asjatult aega raiskama.

matilda
6 aastat tagasi

Üsnagi küüniline nimevalik, seda enam, et Nõva vald ju hääletas kogukonna vastu mitte selle poolt.

nojah
6 aastat tagasi
Reply to  matilda

Isegi nii palju mõistust sel seltskonnal pole, et otsustati kaaperdada teise liidu nimi. Sama nimega on registreeritud valimisliit mitu päeva varem Otepääl. Näitab ilmekalt kamba suhtumist, isegi nime mõtlemine käib üle jõu, mis siis valdade juhtimisest üldse rääkida.

mõttetu tüüp
6 aastat tagasi
Reply to  nojah

eks nii olegi huvitav, üks saab mere teine mäe, vähemalt on mägi, ega mõistlikkust ei olegi mõtet loota

Juhan
6 aastat tagasi

Väga libe asjandus.

Heli 210
6 aastat tagasi

Kas Wismari härrad ka mahti saavad ja kandideerivad kingiks pudel autos iga valija hääle eest.

...........
6 aastat tagasi
Reply to  Heli 210

Wismari poiss kandideerib Lõhmuse nimekirjas.