Kullamaa sai sünnipäevaks lipuväljaku

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kullamaa vallamaja esisel valmis valla 25. sünnipäevaks lipuväljak.

Lipuväljakuks kujundati Kullamaa Tobiaste pargi vallamajapoolne ots. Plats sillutati kividega ja sinna püstitati neli lipumasti, kus lehvivad Eesti vabariigi, Euroopa liidu ja Kullmaa lipp. Praegu lehvib mastis kaks Kullamaa lippu, kuid peale haldusreformi hakkab ühes lipumastis lehvima Lääne-Nigula valla lipp. 

Kullamaa vallavanema Jüri Oti sõnul läks lipuväljak maksma umbes 20 000 eurot. "Ainuüksi üks lipumast maksab paartuhat eurot," lisas ta. Ott ütles, et vald kujundas lipuväljaku oma raha eest, toetust selleks ei taotletud. 

Lipuväljak sai valmis 17. juuniks, mil Kullamaa vald tähistas 25. sünnipäeva. 

Sel nädalal oli Kullamaal juubelinädal, kus iga päev keskenduti ühele teemale. Esmaspäeval oli ettevõtluse päev, kus tutvustati vallas tegutsevaid ettevõtteid. Teisipäeval oli hariduselu ja noorte päev, kus andsid kontserdi noored, Goldenbeki majas avati näitused, oma tooteid müüsid õpilasfirmad ja toimus muud huvitavat. Noortepäeva lõpetas Kullamaa keskkooli XII klassi lõpuaktus.Kolmapäeval peeti Kullamaal külade seltside päeva, kus tutvustati vallas tegutsevaid seltse ja külaühinguid.

Neljapäeval toimunud kultuuri- ja kirikuelupäeval toimusid kontserdid ning õunapuu istutamise ja kultuurikonverentsiga tähistati reformatsiooni 500. aastapäeva. 

Reedel tähistati pidulikult Võidupüha ning vallavolikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtul tunnustati tegusaid Kullamaa valla inimesi. Laupäeval peeti aga maha valla jaanituli.

Foto Arvo Tarmula  

Kullamaa lipuväljak. Tarmula1

Kullamaa lipuväljak. Tarmula4 Kullamaa lipuväljak. Tarmula3 Kullamaa lipuväljak. Tarmula2

3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
lugenud
5 aastat tagasi

Kullamaa lipuväljaku maksumus 29591,15 eurot (leping). Otil mälukaotus, sahkerdamine, valetamine – umbes 20000 eurot ?!

vaatleja
5 aastat tagasi

lipud on seal aastaid lehvinud, nüüd lihtsalt kolme asemel neli

Väga
5 aastat tagasi

soliidne ja tore vormistus,väljakuks otse on seda raske nimetada,aga pisike ala kindlasti harmoneerub hästi ümbritsevaga.Kõik vallad võiksid Eesti sajandat sünnipäeva nii väärikalt tähistada, ei ole näinud ,et Eestimaal oleks lippe näha ülearu ,võrreldes Soomega või Rootsiga. kullamaa vald soodustab ,et ka taludesse tekkiks lähiajal rohkem lipuvardaid .