Galerii: Vormsil peeti vabatahtlike päästjate foorumit

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Sel nädalavahetusel kogunes Vormsi saarele enam kui 300 vabatahtlikku päästjat, et 16. korda maha pidada vabatahtlike päästjate foorum „Koostöö hoos – maal ja merel“.

Kui seni on 2002. aastal päästeameti poolt ellu kutsutud foorum kandnud nime Priitahtlike pritsimeeste foorum ja keskendunud vabatahtlikele tuletõrjekomandodele, siis sel korral olid kaasatud ka vabatahtlikud merepäästjad. Foorum on koht, kus vabatahtlikud päästjad üle terve Eesti kokku saavad, tutvustavad oma tegemisi, arutavad töötubades aktuaalseid teemasid ja ka lõõgastuvad. 

Traditsiooniliselt kuulub foorumi juurde vabatahtlike ja tuletõrjetehnika paraad. Meretagusest asukohast tingituna seekord vabatahtlikud oma päästeautosid Vormsile kaasa ei võtnud, kuid saabumisele lisas pidulikkus kl 16.15 Rohukülast väljunud praami saatev vabatahtlike merepäästealuste eskaader. 

Sviby sadamas ootasid foorumile saabujaid töötoad, kus arutati vabatahtlike päästjate koolituste, tuleviku ja ennetustöö tõhustamise teemadel. Merepäästjad demonstreerisid ka vette kukkunud inimese päästmist. Sadamast liiguti rongkäigus Hullosse Vormsi päästekomando juurde, mis kaheks päevaks foorumi südameks muutus.

Foorumi teine päev algas töiselt. Oma nägemust vabatahtlike rollist ja tulevikust tutvustasid päästeameti ning politsei- ja piirivalveameti juhid, samuti rääkisid oma tegemistest vabatahtlikud ise. Foorumile saabunuid oli tervitama tulnud ka siseminister Andres Anvelt.

Hullo kiigeplatsil sai aga oma ohutusalaseid teadmisi täiendada ja proovile panna ning võistelda tuletõrjespordis.

Õhtusel simmanil anti üle aasta vabatahtliku päästeala edendaja rändauhind “Pritsimeeste pasun“. Rändauhind, mille sel aastal pälvis MTÜ Avinurme Pritsimeeste Selts, antakse koos selle juurde kuuluva tunnistusega mittetulundusühendusele, sihtasutusele, seltsingule või üksikisikule silmapaistvate vabatahtlike päästealaste saavutuste eest.

Fotod Lauri Lindoja (Päästeamet) ja erakogu

 

Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader04Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader02Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader01Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader03Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader05Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader06Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader07Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader08 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader09 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader10 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader11Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader12  Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader13 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader14  Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader15Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader16 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader17 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader18 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader20 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader21   Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader22Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader23 Vabatahtlike päästjate foorum. eskaader24 Vabatahtlike päästjate foorum. demo1 Vabatahtlike päästjate foorum. demo2 Vabatahtlike päästjate foorum. demo3 Vabatahtlike päästjate foorum. demo4 Vabatahtlike päästjate foorum. demo5 Vabatahtlike päästjate foorum. demo6  Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas17Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas01Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas02 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas03 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas04 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas05Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas06  Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas07  Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas16 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas15 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas13Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas09Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas10Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas14  Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas12 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas11   Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas08Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas18 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas19 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas20 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsi. Sadamas21 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis01 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis02 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis03 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis04 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis05 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis06 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis07 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis08 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis09Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis10  Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis11 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis12 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus01 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus03  Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus04 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus05 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus06 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus07 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus08 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus09 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus10 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus11         Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus12 Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus13Vabatahtlike päästjate foorum Vormsis. ennetus14

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments