Haapsalu abipolitseinikud võitsid Lääne prefektuuri kutsemeisterlikkuse võistlused

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Laupäeval Paikusel toimunud Lääne prefektuuri abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel tuli kirkaimale kohale Haapsalu esimene võistkond, 

Kuue ala kokkuvõttes parima tulemuse saavutanud võiskonda kuulusid Mikko Kiisa ja Aivar Kaus, kes kordasid sellega ühtlasi mullust esikohta.  

Kokku osales kutsemeisterlikkuse võistlustel 9 võistkonda Lääne prefektuurist ja külalisena ka Sisekaitseakadeemia võistkond.

Osalejad võtsid mõõtu vigursõidus, laskmises, õigusaktide tundmises, esmaabioskustes, kombineeritud spordivõistluses ja situatsiooniülesandes, mille käigus pidi patrullpaar lahendama väljakutse kohalikus baaris, kus legendi järgi alkoholiga liiale läinud klient baaritöötajat ähvardas.

Mikko Kiisa ja Aivar Kausi järel tuli teisele kohale Rapla esimene võistkond, kuhu kuulusid vennas Kristo ja Jaan-Martin Kuusmann ning kolmandale kohale jäi napilt Pärnu jaoskonna esimene võistkond Rene Järvmägi ja Kady Kalvetiga.

Lääne prefektuuri vabatahtlike koordinaator ja võistluste eestvedaja Tõnis Leinart sõnul oli esikolmiku puhul rebimine tihe ja Haapsalule tõi võidu ennekõike stabiilne esinemine kõikidel aladel – näiteks saavutati alavõit õigusaktide tundmises, teine koht situatsiooniülesande lahendamise ja laskmisel ning kolmas koht vigursõidus.

Võitjatiimi liige Aivar Kaus sõnas, et kuna koostööd Mikkoga eelnevalt töökohustuste tõttu väga harjutada ei saanud, siis oli eesmärk ennekõike keskmike hulka jõuda. „Võidu tõi ilmselt ikkagi koostöö ja eelnev kogemus. Teel võistlustele püüdsime mõned asjad läbi mõelda ja paika panna ning tundub, et see toimis. Neil, kes esimest korda võistlesid oli kindlasti raskem,“ mõtiskles Kaus, keda nüüd ühes paarimehega ootab ees prefektuuri esindamine vabariiklikel abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel.

Võidu kõrval pakkus Kausile aga väga positiivse elamuse võistluste hea korraldus. „Olen võistelnud nii prefektuuri võistlustel kui ka vabariiklikel, kuid seekordne võistlus ja selle korraldus oli eraldi klassist. Oli näha, et prefektuur oli vastu võtnud otsuse teha väga korralikud võistlused ja asjaosaliste panust ja ressurssi on raske alahinnata. Siit veel paremaks on väga raske minna,“ märkis Kaus.

Seekordsetel kutsemeisterlikkuse võistlustel varasemate aastatega võrreldes sisse viidud mõned muudatused. Näiteks said võistlejad ootealal reaalajas jälgida tulemusi ja kaasvõistlejatele niimoodi kaasa elada. „Korraldajana jäin üritusega väga rahule ja võrreldes eelmise aastaga sujus kõik lihtsamalt ja lõbusamalt. Eeldatav päevakava jäi paika ja ei nihkunud, ka osalejatelt oli tagasiside positiivne nii korralduse kui ka võistlusülesannete ettevalmistuse ja läbiviimise osas,“ sõnas peakorraldaja Leinart.

Esimesele ja teisele kohale tulnud meeskonnad esindavad Lääne prefektuuri vabariiklikel abipolitseinike kutsemeisterlikkuse võistlustel 27.-28. aprillil Lõuna-Eestis.

Maria Gonjak

Kaus_Kiisa (1) Kaus_Kiisa (2) Laane_ap (3)

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments