Andres Herkel: Vabaerakonna liikmed on IRL-iga ühinemise vastu vaktsineeritud

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Andres Herkel.

Andres Herkel 2016-11-21Vabaerakonna liikmete hulgas on palju neid, kes on kas nooremad või kellel lihtsalt puudub emotsionaalne side omaaegse Isamaa ja Isamaaliidu saavutustega Eesti poliitikas. Nende vabaerakondlaste jaoks kehastab nüüdne IRL kõike seda, mis Vabaerakonna väärtustele ja ilmavaatele vastandub, kirjutab Vabaerakonna esimees Andres Herkel oma ajaveebis.

Just IRL oma nüüdses versioonis on kõikvõimalike ülereguleerimiste kehastus.
Just IRL on silmakirjalike skeemide ja nimetuste väljamõtlemise meister, mille puhul astmelist tulumaksu ei nimetata astmeliseks ning automaksu kutsutakse „keskkonnalõivuks“.
Just IRL on olnud raevukalt erakondade rahastamise vähendamise ja valimisliitudele võrdsete võimaluste tagamise vastu.

Vabaerakonna liikmete hulgas on ka neid, kel kunagine Isamaa ja Isamaaliit tekitavad helgeid ja nostalgilisi mälestusi. Nendel omakorda on liigagi hästi meeles Isamaaliidu ja Res Publica ühinemine, mis peagi päädis pealetungiva populismi ja nn. Kopra talu pleenumiga.

Ka juhul, kui jutt ühinemisest on kantud ausameelsest idealismist, ei saa üle ega ümber tõigast, et Vabaerakonna liikmed on sellise ühinemise vastu väga tugevalt vaktsineeritud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
maestro
7 aastat tagasi

respublica on troojahobune Isamaas
tuleb EKRE ning ongi A- O

irlis istuvad eriti juhmid
7 aastat tagasi

meid kõiki peaks rõõmustama, et irl on valinud hääbumise , loodetavasti ei võta teised erakonnad jooksikuid vastu

Valdo
7 aastat tagasi

Kui see pole nali, tervitan igati. Omakasul ei tohiks olla Eesti poliitikas kohta.