Vabaerakond kaalub liitumist mõne teise erakonnaga

Vabaerakond on pidanud kõnelusi nii erakonnaga Eestimaa Rohelised kui ka Elurikkuse Erakonnaga, et järgmistel kohalikel valmistel kandideerida ühises nimekirjas või sootuks ühineda, kirjutas ERR.

Ühinemisega loodab erakonna esinduskogu ära hoida erakonna sundlõpetamise, sest erakonna liikmete arv on langenud kriitilise piirini. Kõne all on liitumised roheliste ja Elurikkuse erakonnaga.

„Alati võib lõpetada tegevuse, alati võib liituda, alati võib kutsuda kedagi teist endaga liituma ja alati võib ühineda kellegagi. Ses suhtes on kõik kaardid laual,” ütles erakonna esimees Heiki Lill.

Vabaerakonna esinduskogu tõdes ka, et Eesti demokraatia on umbe jooksnud, sest riigikogu valimistel väikeparteide  kogutud 50 000 häält jagunesid ümber riigikogus esidatud erakondadele. Vabaerakond soovib valimisseadust muutes poliitilise konkurentsi Eestis taas avada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
2. kodanik
4 aastat tagasi

Elurikkuse Erakonnaga liitumine oleks hea plaan, sest siis saaks Talvik ehk jälle juhina kätt proovida. 🙂