Haapsalu kinopublik eelistab turvalist ja kodumaist

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Haapsalu kultuurikeskuse kinos oli mullu vaadatuim lm „Tõde ja õigus”, kus üks meeldejäävamaid peaosatäitjaid oli Priit Võigemast.

Haapsalu kultuurikeskuse kinos oli mullu vaadatuim lm „Tõde ja õigus”, kus üks meeldejäävamaid peaosatäitjaid oli Priit Võigemast.

Aina enam kinnistub stereotüüp Haapsalu kultuurikeskuse kinopubliku eelistustest – tuttav, turvaline ja kodumaine, lõbus-muretu ning animeeritud.

Tervelt pooled eelmise kinoaasta kahekümnest vaadatumast linateostest on animafilmid. Äkilisematest filmidest mahtusid edetabelisse vaid üksikud turvatesti läbinud vanad tegijad: kiired ja vihased, Ameerika superkangelased ning vanameister Stephen Kingi „See”. Edetabelisse jõuavad enamasti filmide järjelood või muul moel läbi ja lõhki tuttavad linateosed.

Eesti filmi võidukäik kohalikus kinos aga jätkub vääramatult. „Eesti filmid, eesti filmid!” kostis Haapsalu kultuurikeskuse kino projektijuht Vendo Jugapuu vastuseks küsimusele, mis märksõna möödunud aastat meenutama jääb. „Ja muidugi multikad,” lisas ta.

Artikli lugemiseks tellige päevapilet, digipakett või logige sisse!

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments